ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Στα Γιάννενα συνεδριάζει ο ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου η 10η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.), με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων (Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι.) να έχει ρόλο «οικοδεσπότη».

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε) στις 2 το μεσημέρι, με την ατζέντα της θεματολογίας να περιλαμβάνει γενικότερα θέματα διαχείρισης των ΒΙ.ΠΕ. της χώρας αλλά και ζητήματα που αφορούν τη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.
Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς την Τετάρτη εισήχθη στη Βουλή για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης περί εναρμόνισης της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία, στο οποίο έχουν εισαχθεί, μετά από πρόταση του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, μέτρα για την ενίσχυση και ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών και Επιχειρηματικών Πάρκων.
Τα μέτρα αναμένεται να συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις.
Για το θέμα, ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ έκανε παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών εκπροσώπων, που κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, με τον πρόεδρό του Πέτρο Μαντά να επισημαίνει την ανάγκη νομοθετικής τροποποίησης του πλαισίου διαχείρισης και του επαναπροσδιορισμού των κανονισμών λειτουργίας, ώστε να προσαρμοστεί το επιχειρηματικό μοντέλο των φορέων διαχείρισης στη σημερινή πραγματικότητα (κόστος κοινοχρήστων δαπανών, διαφάνεια και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, βελτίωση ρυμοτομικού, νέες υπηρεσίες, κ.ά.). Θέματα, τα οποία απασχολούν έντονα και τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

«Αρμέγει» τις επιχειρήσεις η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

Γεωργία Χαλάτση

«Να έχουμε ένα pause, αλλά όχι μια διακοπή»

Γεωργία Χαλάτση

Κοπή πίτας με διεκδικήσεις από τον ΣΕΒΙΠΙ

Αποστόλης Τζελέτας