ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Σε χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Εργατικού Κέντρο

Οκτώ τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας συγκέντρωσε και παρέδωσε μέσα σε λίγες ημέρες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σε τρία χωριά και στο Στέκι Αλληλεγγύης Πλημμυροπαθών των ταξικών σωματείων στα Τρίκαλα.

«Η αλληλεγγύη που συγκεντρώθηκε από εκατοντάδες εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας, από σωματεία, από την Ένωση γονέων και συλλόγους γονέων των σχολείων των Ιωαννίνων, από φοιτητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, πλημμύρησε στην κυριολεξία τους χώρους του Εργατικού Κέντρου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η παράδοση στα χωριά έγινε με την βοήθεια των ταξικών σωματείων των Τρικάλων στα χωριά Μεγάλα Καλύβια, Αγία Κυριακή, Γλίνος, όπως και στο Στέκι Αλληλεγγύης στα Τρίκαλα. «Με συγκίνηση δεκάδες κάτοικοι της Αγίας Κυριακής παρατημένοι από το εχθρικό κράτος, τον Δήμο και την Περιφέρεια , που τους άφησαν απροστάτευτους ,μας περίμεναν στην  πλατεία στου χωριού και παρέλαβαν την Αλληλεγγύη. Στο χωριό Γλίνος η Αλληλεγγύη παραδόθηκε με τη βοήθεια των κατοίκων στην τοπική κοινότητα και διανέμεται στους κατοίκους κάθε μεσημέρι με την διανομή του γεύματος, που είναι και η μοναδική στήριξη που έχουν. Στα Μεγάλα Καλύβια, σε ένα από τα πιο χτυπημένα χώρια, με εκατοντάδες γκρεμισμένα σπίτια αναδείχθηκε η αστείρευτη δύναμη του λαού που εδώ και μέρες, χωρίς καμία στήριξη, έστησε ένα άψογο κέντρο αλληλεγγύης, διανέμει υλική βοήθεια και στηρίζει τους  χιλιάδες κατοίκους  κάνοντας πράξη καθημερινά το σύνθημα “μόνο ο λαός σώζει το λαό”», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, προσθέτοντας πως αίτημα της Επιτροπής Αλληλεγγύης των πληγέντων, που διεκδικεί και το ίδιο, είναι η πλήρης αποζημίωσή τους.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο

Λαϊκά μπάνια και την ερχόμενη Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών

Λαϊκά μπάνια με το Εργατικό Κέντρο