ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Βραβείο «Καλύτερης Ιδέας» για το 1ο ΕΠΑ.Λ -1o E.K. Ιωαννίνων

Ένας πλήρως αυτοματοποιημένος χώρος στάθμευσης, όπου κάθε πολίτης θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες εντός του, μέσω κινητού τηλεφώνου, τον οποίο εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής DIY Robotics του τομέα Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής του 1ου ΕΠΑ.Λ -1ου Ε.Κ. Ιωαννίνων, κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης Ιδέας» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Η πόλη που ονειρεύομαι –Smart City».

Oι κριτές βαθμολόγησαν τις γνώσεις marketing, design (βιομηχανικό σχέδιο και χρήση Autocad), μηχανολογίας (δυνατότητες ανάπτυξης μηχανολογικών κατασκευών), τεχνολογίας (προγραμματισμός και χρήση οθονών HMI, προγραμματισμός επεξεργαστών και κινητών συσκευών, χρήση σελίδας στο διαδίκτυο με ανταλλαγή τιμών), ηλεκτρολογίας (δημιουργία πλακετών και κόλληση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων) και την πρωτοτυπία.
Στο πρότζεκτ συμμετείχαν οι μαθητές Ευάγγελος Μανούσης, Ευρυσθένης Μπούνας, Πέτρος Ξυνόγαλος και Νικόλαος Κόκκας, καθώς και οι προπονητές Βασίλης Κυρίτσης, Αγγελική Τσούκα, Γρηγόρης Γιώτης και Δημήτρης Σιάνος.
«Το εγχείρημα αυτό δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την οικονομική ενίσχυση του χορηγού μας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου, του οποίου το Δ.Σ. ευχαριστούμε θερμά. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται από φορείς της πόλης μας τέτοιες προσπάθειες μαθητών, που έχουν σχέση με την τεχνογνωσία, τις αναπτυξιακές της εφαρμογές αλλά και με τη γνωριμία, αλληλεπίδραση και ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ Ιωαννίνων Βασίλης Λιάρος.

Σχετικά άρθρα

Μια εικονική επιχείρηση από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ

Εκπαιδευτική ρομποτική – Βραβεία και βλέψεις για πανελλήνια διάκριση

Στις 15 Μαΐου ο περιφερειακός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής Ηπείρου