ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια συζήτηση για την πανδημία, 33 μήνες μετά

Μια συζήτηση με το Γιώργο Παππά με θέμα «Πανδημία, 33 μήνες μετά» θα φιλοξενήσει η αυλή του Θυμωμένου Πορτραίτου αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ.

«Πώς άλλαξε ο κόσμος μας μετά από 33 μήνες πανδημίας; Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η πανδημία; Υπήρξαμε έτοιμοι; Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν; Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί θάνατοι; Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για τους επόμενους μήνες; Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για τις επόμενες πανδημίες; Να κάνω εμβόλιο ή να περιμένω τα καινούρια; Να προετοιμαστώ με κάποιον άλλο τρόπο; Μάθαμε κάτι για τον καθαρό αέρα; Μάθαμε κάτι για την επιστήμη (για τους επιστήμονες μάθαμε περισσότερα από όσα έπρεπε); Έβλαψαν τα lockdown; Ποια είναι η κοινωνική/ φιλοσοφική/ πολιτική διάσταση της πανδημίας; Θα έχουμε άλλες πανδημίες; Πώς μπορούμε να τις προλάβουμε; Θα είναι κρίσιμες κάποιες από τις δύο επόμενες εβδομάδες;», είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν.
Ο Γιώργος Παππάς ζει και εργάζεται ως παθολόγος στα Γιάννενα. Απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει μακρό ερευνητικό έργο διεθνούς αναγνώρισης σε θέματα ζωονόσων και ετοιμότητας αντιμετώπισης επιδημιών (φυσικών και προκλητών).

Σχετικά άρθρα

Covid-19: Παραμένει υψηλός ο αριθμός θανάτων και διασωληνώσεων

Γεωργία Χαλάτση

Δεν επιτρέπουν εφησυχασμό οι σκληροί δείκτες

Γεωργία Χαλάτση

Βιβλιοπαρουσίαση – «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες»