ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Θεατρικά εργαστήρια από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Πιστό στο ραντεβού του με τους «μικρούς» του φίλους και τους εραστές της τέχνης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα θεατρικά εργαστήρια 2022.

Η Ερασιτεχνική Σκηνή, με μότο «Παίζω κάνοντας θέατρο», στοχεύει σε μια υψηλού θεατρική κατάρτιση δια μέσου του παιχνιδιού για τα παιδικά τμήματα, ενώ για τα τμήματα των εφήβων και των ενηλίκων το θεατρικό παιχνίδι μεταμορφώνεται σε σκηνική δράση, στην πιο σημαντική θεατρική εμπειρία. Στόχος, εφόσον το ευνοήσουν οι συνθήκες, η παρουσίαση στο τέλος της περιόδου θεατρικών δρώμενων και παραστάσεων.
Τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα τμήματα: παιδικό Α (4-7 ετών), παιδικό Β (8-12), εφηβικό (13-17), ενηλίκων (18 και άνω) και ΑμεΑ. Το κόστος συμμετοχής ανά μήνα είναι 20 ευρώ για τα παιδικά τμήματα και 30 ευρώ για τα τμήματα ενηλίκων, ενώ δωρεάν είναι για τα ΑμεΑ. Για φοιτητές και ανέργους ισχύει έκπτωση 30%, ενώ για τα αδέρφια το κόστος είναι 15 ευρώ. Οι συναντήσεις ξεκινούν από 1 Οκτωβρίου. Τα παιδικά τμήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και των ενηλίκων και των ΑμεΑ θα οριστεί ημέρα συνάντησης κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες.
Στις 24 και 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο αναγνωριστικές συναντήσεις δωρεάν για το παιδικό και το ενήλικο τμήμα αντίστοιχα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το ιστότοπο του ΔΗΠΕΘΕ σχετικά με τις πληροφορίες αίτησης συμμετοχής (https://dipetheioannina.gr/theatro-gia-olous/ergastiria/).
Την ευθύνη οργάνωσης και συντονισμού των εργαστηρίων της Ερασιτεχνικής Σκηνής έχουν η σκηνοθέτης, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και φιλόλογος-δασκάλα Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (παιδικό – εφηβικό) και η ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ (Ενηλίκων – ΑμεΑ).

Σχετικά άρθρα

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Μπαίνει ο σπόρος για ένα νέο κλειστό θέατρο