ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Η Ενεργός Γήρανση ως Μέσο Ψυχικής Υγείας και Ευημερίας»

Ανοιχτή συνοικιακή- τομεακή συνάντηση, με θέμα «Η Ενεργός Γήρανση ως Μέσο Ψυχικής Υγείας και Ευημερίας», διοργανώνουν η ομάδα και οι εθελοντές του έργου «Κοινωνικό Δίκτυο Προώθησης της Συμμετοχής στα Κοινά των Ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας στο Δήμο Ιωαννιτών - Ioannina Silver Community Action Network», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την κακοποίηση των ηλικιωμένων.

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», θα γίνει συζήτηση σχετικά με την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία, τα στερεότυπα και το πώς, μέσα από την υλοποίησης του έργου, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο η ενεργός γήρανση ως παράγοντας πρόληψης και άρσης της κοινωνικής απομόνωσης. Επίσης, η ομάδα έργου και οι εθελοντές θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συζήτηση, αξιοποιώντας την έως τώρα εμπειρία συμμετοχής τους στο έργο.
Η παρουσία και η συμμετοχή των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και οργανισμών, αξιολογείται ως εξαιρετικά σημαντική.
Το έργο «Κοινωνικό Δίκτυο Προώθησης της Συμμετοχής στα Κοινά των Ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας στο Δήμο Ιωαννιτών – Ioannina Silver Community Action Network» χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Active citizens fund και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants, με διαχειριστή επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Ε.Ψ.Ε.Π., Σικελιανού 2, 1ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες (10:00 έως 14:00), αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά (τηλ. 2651039820).

Σχετικά άρθρα

Γνωριμία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την τρίτη ηλικία

Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων από την Ε.Ψ.Ε.Π.

Δυνατότητα επανένταξης για αστέγους στα Γιάννενα