ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«2040», ένα ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή

Το ντοκιμαντέρ του Ντέιμον Γκέιμο «2040» (Αυστραλία, 2019, διάρκεια: 92’) προβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και το Ioannina Lake Run αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντέιμον Γκέιμο, προβληματισμένος από την κατάσταση του κόσμου σήμερα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για να δείξει στην κόρη του πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον για τη γενιά της -και η χρονιά 2040 για την ακρίβεια- αν η ανθρωπότητα αποφασίσει να αγκαλιάσει εναλλακτικές τεχνολογίες και τεχνικές, που ήδη υπάρχουν και έχουν τεθεί με επιτυχία σε εφαρμογή στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
Πρόκειται για ένα αστείο αλλά και συγκινητικό ταυτόχρονα γράμμα αγάπης ενός πατέρα προς την κόρη του, ένα δυναμικό περιβαλλοντολογικό φιλμ, που δεν αναλώνεται σε προβλέψεις ενός δυσοίωνου μέλλοντος για τον πλανήτη αλλά προτείνει λύσεις και εναλλακτικές πρακτικές παραμένοντας πάντα αισιόδοξο για την πορεία της ανθρωπότητας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

By the Lake, ένα ντοκιμαντέρ για τα Γιάννενα και τη μουσική τους σκηνή

Ακολουθώντας τα βήματα του Καζαντζάκη στην Ιαπωνία

Εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Ευτύχη Μπιτσάκη – «Εν αρχή ην το θαυμάζειν»

Λουκία Τζάλλα