ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Συζητώντας με τα παιδιά για την απώλεια και το πένθος

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς και παιδαγωγούς με θέμα «Συζητώντας με τα παιδιά για την απώλεια και το πένθος» οργανώνει το «Ανοιχτό Παράθυρο» την Κυριακή 12 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

«Είναι δύσκολο να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για θέματα που και οι ίδιοι συχνά αποφεύγουμε ακόμη και να σκεφτούμε. Επειδή, όμως, τα ερωτήματα θα έρχονται ξανά και ξανά μέχρι να λάβουν μια ικανοποιητική απόκριση, ας είμαστε πιο έτοιμοι. Ας ξεκαθαρίσουμε πώς μιλάμε με τα παιδιά για την απώλεια και το θάνατο, τι λέμε, τι κάνουμε και τι είναι σημαντικό να αποφύγουμε. Ας ενημερωθούμε για τον ρόλο μας στο σπίτι και το σχολείο, τη στάση που είναι σκόπιμο να τηρήσουμε και τις δραστηριότητες που μπορούμε να προτείνουμε στο παιδί, προκειμένου να εκφράσει τα πλούσια και αντιφατικά συναισθήματα που αναδύονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας γνωρίζουμε ποια είναι τα σημάδια στη συμπεριφορά του παιδιού που θα πρέπει να μας θορυβήσουν, ας ψηλαφήσουμε τις δικές μας δυσκολίες σε σχέση με τα πυρηνικά αυτά ζητήματα της ζωής», αναφέρει η συντονίστρια του σεμιναρίου Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, δραματοθεραπεύτρια, παιγνιοθεραπεύτρια και σύμβουλος γονέων.
Η θεωρητική συζήτηση θα πλαισιωθεί από σχετικές ασκήσεις και δραστηριότητες, που μπορεί να αποδειχθούν βοηθητικές, ενώ θα δοθούν σημειώσεις, βιβλιογραφία και βεβαίωση παρακολούθησης. Δήλωση συμμετοχής στο anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com (μέχρι Σάββατο 11/4). Το κόστος είναι 12 ευρώ.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτή συζήτηση για τα όνειρα με τη Βίκυ Βάββα

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα από το Ανοιχτό Παράθυρο

Ομάδα γονέων θετικής διαπαιδαγώγησης στο «Ανοιχτό Παράθυρο»