Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Ανοιχτή συζήτηση για τα όνειρα με τη Βίκυ Βάββα

Ανοιχτή συζήτηση με τη Βίκυ Βάββα διοργανώνεται τη Δευτέρα, 1η Απριλίου, στις 8 το βράδυ στο Θυμωμένο Πορτραίτο, με αφορμή τα βιβλία «Η αθώα γλώσσα των ονείρων μας» και «Το όνειρο».

«Επειδή με το συνειδητό το παλεύουμε αλλά δε βγάζουμε πάντα άκρη, λέμε τον Απρίλιο να εστιάσουμε στο ασυνείδητο και στη βασιλική οδό προς τα εκεί, τα όνειρα! Τα όνειρα είναι μία από τις βασικές μας γέφυρες με το ασυνείδητο. Επιθυμίες, απωθημένα συναισθήματα, ανάγκες και ψυχικές συγκρούσεις, που μας είναι δύσκολο να τις αναγνωρίσουμε και να τις βιώσουμε σε συνειδητό επίπεδο, βρίσκουν χώρο έκφρασης στα όνειρά μας, άλλοτε με μια γλώσσα (μεταφορές και συμβολισμούς) πιο κατανοητή σε εμάς και αρκετά συχνά με σύμβολα και σενάρια που φαντάζουν ασυνάρτητα και απίθανα σε μια πρώτη ανάγνωση με βάση την κοινή λογική. Ποιες λειτουργίες, λοιπόν, επιτελούν, τα όνειρα; Και πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα πολλαπλά πρόσωπα του εαυτού μας στους ονειρικούς συμβολισμούς; Ας αρχίσουμε την αναζήτησή μας αποδεχόμενοι μία βεβαιότητα: κάθε όνειρο έχει ένα πολύ προσωπικό νόημα για τον άνθρωπο που το βλέπει, κάτι έχει να του πει! Σας περιμένουμε να μοιραστούμε όνειρα και συμβολισμούς, να μυηθούμε στην ονειρική γλώσσα, να γίνουμε διερμηνείς του εαυτού μας και να μας μάθουμε καλύτερα, μέσα από ένα υλικό μοναδικής σύνθεσης και πρωτοτυπίας!», αναφέρουν οι διοργανωτές.
Η Βίκυ Βάββα είναι ψυχοθεραπεύτρια (δραματοθεραπεία / οικογενειακή θεραπεία), παιγνιοθεραπεύτρια, σύμβουλοςγονέων, παιδαγωγόςθεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Εργάζεται θεραπευτικά και συμβουλευτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Σχετικά άρθρα

«Παραμύθια της αυλής» με τη Βίκυ Βάββα

«Ενσυναίσθηση vs Παιδοκεντρισμός» στο Ανοιχτό Παράθυρο

Διαδικτυακό σεμινάριο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης παιδιών και εφήβων