ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στο πλευρό της «Κιβωτού του Κόσμου» οι δικηγόροι

Τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή επισκέφθηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από την πρόεδρο Μαρία Νάκα, τη γενική γραμματέα Αγγελική Τζοβάρα και την εντεταλμένη σύμβουλο Κλεοπάτρα Μητρογιάννη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παραδοθούν τα τρόφιμα και άλλα είδη, που συγκέντρωσαν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Την αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου υποδέχθηκε υπεύθυνη της δομής, κοινωνική λειτουργός, Άντυ Θεοδωρακοπούλου, η οποία, αφού ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, ενημέρωσε για τους λόγους και τον τρόπο εισαγωγής των ωφελούμενων παιδιών της δομής, τις αντιδράσεις της οικογένειας, όταν αυτή υπάρχει, ή των ίδιων των παιδιών καθώς και για πιο σύνθετα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους ωφελούμενους στη δομή. Πλέον η «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή φιλοξενεί μόνο αγόρια, ηλικίας από 6 έως 17 ετών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 60 περίπου. Τα κορίτσια έχουν εγκατασταθεί στο Κέντρο της Κόνιτσας, ώστε να είναι βέβαιη η ασφάλεια και η προστασία όλων των παιδιών. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα αναγνωστήρια, το ιατρείο, το οδοντιατρείο, το μελισσοκομείο, το τυροκομείο, τα θερμοκήπια, τους κήπους με τα βότανα, δραστηριότητες στις οποίες απασχολούνται κυρίως τα μεγαλύτερα παιδιά, αναλαμβάνουν ευθύνες με τη συνδρομή ειδικών εκπαιδευτών, ως επί το πλείστον, εθελοντών, με σκοπό να καλύπτουν τουλάχιστον τις ανάγκες των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.
Η κ. Νάκα διαβίβασε τις ευχές και τη θερμή υποστήριξη των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ελληνική κοινωνία και στην προστασία του παιδιού. Δεσμεύτηκε, επίσης, τόσο η ίδια όσο και μέλη του συλλόγου ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν σε εθελοντικό επίπεδο τις νομικές τους υπηρεσίες για νομικά ή δικαστικά ζητήματα, που αντιμετωπίζει η «Κιβωτός», και να ενεργοποιήσει κι άλλους φορείς να συνδράμουν εθελοντικά στη λειτουργία και στην παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά της, πάντα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της δομής.

Σχετικά άρθρα

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

Στη φυλακή ακόμη και για μικροαδικήματα

Ούτε σκέψη για κλείσιμο δομών

Γεωργία Χαλάτση