ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Δωρεάν ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Δημαρχείου της Ελεούσας

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου την Παρασκευή δίνεται το «σύνθημα» για την έναρξη των εκδηλώσεων στον δήμο Ζίτσας, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ζίτσας Γεώργιο Ράδος να καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο εορταστικό κλίμα.

«Ελάτε όλοι μαζί να ζωντανέψουμε… και να βιώσουμε το πνεύμα των εορτών», τόνισε και, όπως έκανε γνωστό, ο δήμος Ζίτσας, σε συνεργασία με το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων, το Θεσσαλικό ΙΕΚ «Γιάτσος» και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, διοργανώνει σειρά ποικίλων εκδηλώσεων στην πλατεία Δημαρχείου, η οποία για δύο και πλέον εβδομάδες θα φορέσει τα γιορτινά της και θα υποδέχεται καθημερινά, 5 με 7 το απόγευμα, έως την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, μικρούς και μεγάλους για να ψυχαγωγηθούν δωρεάν.
«Χτίζοντας πάνω στα θεμέλια που μπήκαν πέρσι, όταν οι γιορτές συνέπεσαν και με την παράδοση του έργου της πλατείας Δημαρχείου, μιας πλατείας κόσμημα όχι μόνο για τον δήμο Ζίτσας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, φέτος κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, καθώς η πλατεία έχει αγκαλιαστεί από γονείς και παιδιά που περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στην παιδική χαρά, τους κοινόχρηστους χώρους, το θεατράκι και τους χώρους άθλησης», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, εξηγώντας τους λόγους που η πλατεία Δημαρχείου αποτελεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων, χωρίς ωστόσο να υστερούν σε εορταστικό κλίμα οι έδρες των δημοτικών ενοτήτων με φωταγώγηση δημοτικών κτιρίων και πλατειών.
Ακολούθως, ο κ. Ράδος, αναφέρθηκε στο εγχείρημα του δήμου να ενεργοποιηθούν και δραστηριοποιηθούν σε αυτές τις εκδηλώσεις οι τοπικοί φορείς και σύλλογοι, να παρουσιάσουν εθελοντικά δρώμενα δωρεάν για μικρούς και μεγάλους, καθώς η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη οικονομικά για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.
«Με αυτό τον τρόπο, αναδεικνύουμε τον εθελοντισμό ως ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής συνοχής, της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα προσφέρουμε δωρεάν ψυχαγωγία για τα παιδιά μας, τα οποία είναι και οι πρωταγωνιστές των γιορτών. Είναι η εποχή τους!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων, καθημερινά από τις 5 το απόγευμα θα υπάρχει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής ή μαγειρικής από σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ.
Επίσης, καθημερινά θα υπάρχει και μια διαφορετική παράσταση. Μεταξύ άλλων, έχει προγραμματιστεί μια μουσική παράσταση από το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στις 26 Δεκεμβρίου και την επόμενη ημέρα θεατρική παράσταση από την ομάδα «Επί Σκηνής». Επίσης, θα υπάρχουν εργαστήρια κατασκευής στολιδιών και face painting από σπουδαστές του ΙΕΚ Γιάτσιος, καθώς επίσης, κουκλοπαράσταση και βιωματικά εργαστήρια.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση