ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Δεν είναι επίδειξη, είναι δικαίωμα

Σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Σημείο συνάντησης είναι το Θεατράκι της Σκάλας στις 11 το πρωί, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας η γιορτή για τον μητρικό θηλασμό θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδάκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12 το μεσημέρι, θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις.
Την εκδήλωση στα Γιάννενα διοργανώνει η ομάδα «Ιωάννινα: Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με μοναδικό σκοπό την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση, εκ νέου, της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Η εκδήλωση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες, αλλά και μέλλουσες μητέρες, μητέρες που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους.

Σχετικά άρθρα

Δημόσιος θηλασμός: υπέρ ή κατά;

Νίκος Μπιλανάκης

Με τη συμμετοχή 30 θηλάζουσων μητερών η εκδήλωση στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών

Δράση για το δικαίωμα στον δημόσιο θηλασμό