ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Ένας περίπατος με τα αγάλματα στη Λίμνη» από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Ένας περίπατος στις άκρες της Λίμνης αποκαλύπτει θησαυρούς τους οποίους η καθημερινότητά μας κρατά «αόρατους». Πώς θα ήταν η Λίμνη Παμβώτιδα χωρίς αυτούς; Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων μας καλεί να μυηθούμε στη γοητεία αυτού του πλούτου, με την εκδήλωση «Ένας περίπατος με τα αγάλματα στη Λίμνη», που διοργανώνει στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης, η οποία προηγείται του αγωνιστικού διημέρου του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης και είναι ελεύθερη για το κοινό. Τον όλο σχεδιασμό και υλοποίηση της εκδήλωσης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (αριθμός περιορισμένος/με εγγραφή), επιμελήθηκε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης «Βιβλιοθήκη Γνώσης & Συναισθήματος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων συμμετέχει ανελλιπώς στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Λίμνης, από την πρώτη φορά που καθιερώθηκαν πριν τέσσερα χρόνια, εκτιμώντας ότι ο Γύρος Λίμνης αποτελεί έναν θεσμό, που με τη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων συνδέει τον τοπικό πολιτισμό με τη σύγχρονη πολύμορφη φυσιογνωμία της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αστικό πράσινο υπό διωγμόν

Γιώργος Απηλιώτης

Δύο νέες εκδόσεις από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη