ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Πολιτιστικές δράσεις και όχι μόνο στη Βίτσα

Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, έχει ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βίτσας, που φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια του, σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Ζαγορίου.

Οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον στην πλατεία του χωριού, ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 11 το πρωί με μια επίσκεψη σε φάρμα με ζώα, όπου τα παιδιά θα μάθουν για τα οικόσιτα ζώα. Ακολουθεί την Τρίτη 6 Αυγούστου, επίσης στις 11 το πρωί ένα μάθημα ανθοκομίας για παιδιά με τίτλο «Φυτεύω και φροντίζω το δικό μου χρήσιμο βότανο», ενώ την ίδια ώρα την Τετάρτη 7 Αυγούστου οργανώνεται μια επίσκεψη σε μελισσοκομείο.
Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, και πάλι στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το 12ο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Graffiti» Dumpsters, στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να βάψουν τους κάδους απορριμμάτων του χωριού, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσονται και μουσικοκινητικές ιστορίες για παιδιά.
Ένα φρέσκο, δροσερό, διασκεδαστικό live με ελληνικό και ξένο ποπ, ροκ και έντεχνο από τους Banda Morena είναι προγραμματισμένο για τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου, ενώ την Kυριακή 11 Αυγούστου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το Κουκλο-καλοκαιρινό εργαστήρι με κατασκευή μαριονέτας για όλες τις ηλικίες και στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η παράσταση κουκλοθέατρου «Μα-γυρεύοντας» με τον Antonio Jimenez de la Salsa. Την Τρίτη 13 Αυγούστου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Ηπειρώτικο Μοιρολόι» με τον συγγραφέα Κρίστοφερ Κινγκ στο κτίριο Βελογιάννη στην Άνω Βίτσα, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το τριήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στις 14, 15 και 16 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

Προστασία και ανάδειξη του υπεραιωνόβιου πλατάνου της Βίτσας

Περιβάλλον και πολιτισμός στην «πρώτη γραμμή» της ανάπτυξης