Καθημερινά

Κέντρο Νέων Ηπείρου: «Αλλάζω στάση, μπαίνω σε δράση»

Ήταν καλοκαίρι του 2011, όταν τέσσερις φίλοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό για την πόλη, στην οποία ζούσαν. Έτσι, δημιούργησαν μια εθελοντική ομάδα, που τότε είχε όνομα «Οι νέοι της Ηπείρου» και στόχο να βελτιώσει το περιβάλλον, να προωθήσει τη συνύπαρξη και να αναπτύξει διάφορους τομείς της περιοχής.

Με αυτή την απλή ιστορία ξεκίνησε το ταξίδι του Κέντρου Νέων Ηπείρου, που οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς εθελοντικούς οργανισμούς της περιοχής, με τις δράσεις και τις δραστηριότητές του να φεύγουν κι έξω από τα σύνορα της μικρής μας πόλης.
Οι δράσεις, με τις οποίες ξεκίνησε το Κέντρο Νέων Ηπείρου αρχικά, είχαν επικεντρωθεί στο περιβάλλον, την ανακύκλωση και την προώθηση της «πράσινης σκέψης», ενώ από το 2015, όταν η ομάδα μετατράπηκε σε οργανισμό- μη κερδοσκοπική εταιρεία, επαγγελματίες εθελοντές προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στα μέλη του Κέντρου. Από μαγειρική μέχρι πλέξιμο και από ξένες γλώσσες μέχρι θεατρικό παιχνίδι, το Κέντρο Νέων Ηπείρου έχει καταφέρει να καλύψει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των πολιτών.
«Όποιος επιθυμεί, μπορεί να γίνει μέλος είτε προσφέροντας γνώσεις, είτε λαμβάνοντές τες. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα, αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός μας. Η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων», τόνισε ο πρόεδρος και συνιδρυτής του Κέντρου Νέων Ηπείρου Θωμάς Τσίκος.
Πέραν όλων αυτών, το Κέντρο Νέων Ηπείρου έχει διοργανώσει και συντονίσει και μεγάλες δράσεις σε όλη την πόλη, όπως είναι το Let’s do it Greece για την Ήπειρο, το Bubble Parade και το Colour Boom Festival. Το μεγαλύτερο στοίχημα, όμως, το οποίο έχουν καταφέρει να κερδίσουν σύμφωνα με τον κ. Τσίκο, είναι η συμμετοχή στα προγράμματα Erasmus. «Είναι πολύ σημαντική η γνωριμία ενός καινούργιου πολιτισμού και μιας άλλης κουλτούρας πάνω σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το να ταξιδεύεις σε άλλες χώρες, παίρνοντας γνώσεις για κάτι που αγαπάς, αλλά και να ανταλλάξεις ιδέες και απόψεις, να κάνεις νέες γνωριμίες. Και φυσικά χαίρομαι γιατί όλα αυτά τα έξοδα τα καλύπτει το Κέντρο μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τους συμμετέχοντες», ανέφερε.

Ένα διήμερο με μουσική και χρώμα

Μετά την περσινή επιτυχία του Colour Boom Festival, φέτος αποφασίστηκε να μεγαλώσει, αλλά και να αλλάξει ονομασία.
Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου, το Κέντρο Νέων Ηπείρου θα οργανώσει το Ioannina Lake Festival στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, υποσχόμενο ένα διήμερο με μουσική, χρώμα και πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, με τίτλο «Lake my day», θα έχει ως κυρίαρχο στοιχείο τη μουσική. Καλλιτέχνες της ροκ και της ρέγκε μουσικής σκηνής, όπως οι Locomondo, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και οι Folk N’ Roll, υποσχονται μια ξεχωριστή βραδιά.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου επιστρέφει το αγαπημένο σε όλους Colour Boom, ένα τεράστιο πάρτι χρωμάτων, με DJ’s, καλλιτέχνες της ποπ και ραπ μουσικής, όπως η Ελένη Φουρέιρα, ο Αναστάσιος Ράμμος, η Ματίνα Ζάρα, ο Mike, οι DJ Χάρης Τσίτος και ΝIGMA κ.α., καθώς και stand-up comedy artists.

Σχετικά άρθρα

Ioannina Lake Festival με Μποφίλιου, Πορτοκάλογλου και hip hop

Ώρα αποφάσεων για τη δεύτερη «πράσινη γωνιά»

Κοπή πίτας και… γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο στο Κέντρο Νέων Ηπείρου