Καθημερινά

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανοίγει τον δρόμο για τα τοπικά προϊόντα

Ημερίδα με θέμα «Η προοπτική βελτίωσης της διατροφικής φροντίδας των νοσηλευομένων με τη χρήση τοπικών προϊόντων και βοτάνων» διοργανώνει το τμήμα Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Στόχος της πρωτοβουλίας, που απευθύνεται σε τοπικούς παραγωγούς αλλά και στο ευρύτερο κοινό, είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες τροφοδοσίας του νοσοκομείου με ντόπια προϊόντα, τα οποία θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της διατροφικής φροντίδας των νοσηλευομένων ασθενών. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για τη διαδικασία προμήθειας, τα είδη και τις ποσότητες τροφίμων, που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων.
Ομιλητές θα είναι η κλινική διαιτολόγος του ΠΓΝΙ Χρυσούλα Καραπάνου με θέμα «Η σημασία της διατροφής στον νοσοκομειακό ασθενή», οι υπάλληλοι της περιφέρειας Ηπείρου, γεωπόνος-ζωοτέχνης Βασιλική Ηγουμενίδου και κτηνίατρος Θάλεια Οικονόμου με θέμα «Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, πνοή ζωής για την Ήπειρο», η παραγωγός βιολογικών βοτάνων Βασιλική Κασκανάκου-Παπαγγέλη με θέμα «καλλιέργεια βοτάνων στην Ήπειρο, παραγόμενα είδη και δυναμική των τοπικών μονάδων», ο μάγειρας του ΠΓΝΙ Βασίλειος Κυριάκης με θέμα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία» και ο προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης Ηπείρου του ΕΦΕΤ Μιλτιάδης Ζήκος με θέμα «Συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων».
Η ημερίδα στηρίζεται οικονομικά από την περιφέρεια Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Σύντομα ανακοινώσεις

Λογοδοσία στο ΠΓΝΙ, απολογισμός για τις ΤΟΜΥ