dav
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μαθητές «υιοθέτησαν» το πάρκο Ηρώων

Μικροί μαθητές των Ιωαννίνων ανέλαβαν να φροντίζουν το Πάρκο Ηρώων, στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται και το εμβληματικό Ρολόι.

Η β’ τάξη του 21ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το τμήμα Πρασίνου του δήμου και τους συντηρητές της Δημοτικής Πινακοθήκης, ασχοληθήκαν με τα λουλούδια, την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και αφισών και τον καθαρισμό του πάρκου Ηρώων χθες το πρωί.
Τα παιδιά, μαζί με τους δασκάλους τους, είχαν επισκεφτεί το πάρκο τον περασμένο Δεκέμβριο, ενημερωθήκαν για τα αγάλματα, πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις και αποφάσισαν να απευθυνθούν στον δήμαρχο, από τον οποίο ζήτησαν τη συνδρομή του, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτή τη δράση.
Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και έτσι, οι μικροί κηπουροί εφοδιάστηκαν με εργαλεία, λουλούδια και τον απαραίτητο εξοπλισμό από το Τμήμα Πρασίνου κι ομόρφυναν ακόμα περισσότερο το πάρκο.
Μάλιστα, είχαν ήδη ετοιμάσει ενημερωτικές πινακίδες για την ιστορία του πάρκου, του ρολογιού και των αγαλμάτων, ώστε να μπορούν οι περαστικοί να τα γνωρίσουν καλύτερα.
«Τα παιδιά αγάπησαν το πάρκο, αλλά παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι περιλαμβάνει και γι’ αυτό δημιούργησαν τις ενημερωτικές πινακίδες, που από σήμερα τοποθετήθηκαν σε αυτό. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού που διανύουμε, να φυτέψουμε όμορφα λουλούδια, να καθαρίσουμε τα αγάλματα και το πάρκο, ώστε να το αναδείξουμε ακόμα περισσότερο», τόνισε η δασκάλα της τάξης Κωνσταντίνα Μπούλια, ενώ τα παιδιά έστειλαν μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού του δημόσιου χώρου.
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι μικροί μας μαθητές και οι δάσκαλοί τους, γιατί διαπιστώνουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η φροντίδα του δημόσιου χώρου αρχίζει να γίνεται συνείδηση από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό είναι κάτι που το επιδιώκουμε με όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποιούμε. Παράλληλα, είναι εξίσου σημαντική η προσπάθεια δημιουργίας και τοποθέτησης των ενημερωτικών πινακίδων στο πάρκο Ηρώων, κάτι που έχουμε δρομολογήσει ως δράση για όλα τα πάρκα του δήμου και σύντομα θα αρχίσουμε να την υλοποιούμε», σημείωσε η κ. Βασιλείου.

Σχετικά άρθρα

Ζητά εγγυήσεις για το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων

Επέστρεψαν στα σχολεία με αρνητικό τεστ και θετική διάθεση

Γεωργία Χαλάτση

Έγιναν βήματα, απαιτούνται περισσότερα