Καθημερινά

«Γυναίκα και Τέχνη, Τέχνη και Γυναίκα» από τη Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων

Εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκα και Τέχνη, Τέχνη και Γυναίκα» θα πραγματοποιήσει η Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που τιμήθηκε πρόσφατα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η υπεύθυνη της ομάδας Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων Πόπη Στεφανίδη και ακολούθως θα μιλήσει η διδάκτωρ Φιλοσοφίας Μαρία Στρατσάνη με θέμα «Γυναίκα, Τέχνη και Στερεότυπα».
Στην ενότητα «Γυναίκα & Χορός», η διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ηπείρου και μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων Μάρθα Παπαδοπούλου θα παρουσιάσει το Λύκειο Ελληνίδων και θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών σε διδασκαλία Δημήτρη Καμηνά.
Στην ενότητα «Γυναίκα & Θέατρο», η ηθοποιός Γιολάντα Καπέρδα θα απαγγείλει το ποίημα της Άννας Δερέκα «Η Αρραβωνιστικιά του ποταμού». Στην ενότητα «Γυναίκα & Ζωγραφική», η ζωγράφος Χριστίνα Ζώη θα μιλήσει με θέμα «Γυναίκες Ζωγράφοι, οι Άνθρωποι Χωρίς Πρόσωπο», ενώ στην ενότητα «Γυναίκα & Κινηματογράφος» θα μιλήσει η σκηνοθέτης Χριστίνα Ράδη με θέμα «Γυναίκες σκηνοθέτιδες» και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας της «Η άλλη πτέρυγα», στην οποία πρωταγωνιστούν η Μίνα Χειμωνά και η Δήμητρα Τσιάβου. Τέλος, στην ενότητα «Γυναίκα & Μουσική» θα τραγουδήσει το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Cantus» με την Κωνσταντίνα Μήλια στη διεύθυνση της χορωδίας.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή των βραβείων στα ποιήματα, που διακρίθηκαν στον Α’ ποιητικό διαγωνισμό της Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων με θέμα τη γυναίκα, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας». Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση εικαστικών έργων από τις μαθήτριες του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΧΕΝ Ιωαννίνων με θέμα τη γυναίκα.

Σχετικά άρθρα

Τιμή στην Ημέρα της Γυναίκας με σεβασμό στην εθνική τραγωδία

«Η θηλυκή ενέργεια μέσα από 12 αρχετυπικές γυναικείες μορφές του ελληνικού μύθου»

«Η Άγνωστη Φίλη» από την ΕΗΜ για την Ημέρα της Γυναίκας