ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πολιούχος Άγιος του Δήμου Ζίτσας ο Πατριάρχης Α΄ Ιερεμίας

Την καθιέρωση του Αγίου Ιερεμία, Πατριάρχη Α΄ Κωνσταντινουπόλεως, ως πολιούχου του Δήμου Ζίτσας, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ευλογία, αλλά και ιστορική στιγμή για τον Δήμο και τους κατοίκους του», επισημαίνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, που αγκάλιασε την προσπάθεια του Δήμου Ζίτσας να κηρυχθεί ο Πατριάρχης Α΄ Ιερεμίας, μετά την αγιοποίησή Του, πολιούχος, καθώς και προς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την απόφασή τους να κάνουν δεκτό το σχετικό αίτημα.
Η Ιερά Σύνοδος, κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, έκανε δεκτό το υπ’ αρ. 816/484/12.07.2023 έγγραφο αίτημα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, με το οποίο μετέφερε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας και αποφάσισε να καθιερώσει ως πολιούχο Άγιο τον Ιερεμία τον Πατριάρχη Α΄ Κωνσταντινουπόλεως, η μνήμη του οποίου θα εορτάζεται στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα κοιμήσεως του Αγίου.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά