ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περίσσευμα αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς

Περίσσευμα ψυχής και αλληλεγγύης επέδειξαν για μια ακόμη φορά οι Ηπειρώτες, με ένα δεύτερο, μεγάλο φορτίο με νερά, τρόφιμα και είδη καθαρισμού αυτή τη φορά να κατευθύνεται στις πληγείσες περιοχές.

Μέσα σε λίγες ημέρες, το Δίκτυο Αλληλεγγύης, που έχει στηθεί από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται έναν τεράστιο όγκο προσφορών από μεμονωμένους πολίτες αλλά και συλλογικούς φορείς, προκειμένου να αποσταλούν έγκαιρα στον προορισμό τους και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Προς το παρόν, όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη, δε συγκεντρώνονται ρούχα και κλινοσκεπάσματα, κατόπιν ενημέρωσης από τους φορείς στις πληγείσες περιοχές, που θα πρέπει να διαχειριστούν τα είδη που ήδη έχουν μεταφερθεί εκεί.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επικαιροποίηση της λίστας των ειδών που θα συγκεντρώνονται με βάση τις ανάγκες των πληγέντων. Εξάλλου, οι ανάγκες θα υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμη, όπως ανέφερε η κ. Καμπούρη, που καθημερινά βρίσκεται σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Είναι σαφώς δύσκολα τα πράγματα. Και εκεί έχει συγκροτηθεί Δίκτυο αλληλεγγύης με εθελοντές και υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά τη βοήθεια που φτάνει από ολόκληρη τη χώρα. Δευτερογενώς, θα υπάρξουν και άλλες ανάγκες, όταν επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους», σημείωσε.

Ευχαριστίες από τον ΟΚΠΑΠΑ

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, έπειτα από κάλεσμα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής.

«Η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αυτής της δράσης ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, έδειξε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της», αναφέρει η Διοίκηση του Οργανισμού, ευχαριστώντας όλους τους πολίτες, φορείς, συλλόγους αλλά και τις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων που έσπευσαν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστεί ακόμη την Περιφέρεια Ηπείρου που βοήθησε για τη μεταφορά των συγκεκριμένων ειδών στον προορισμό τους.

Σχετικά άρθρα

Πολυεπίπεδη συνδρομή για την κάλυψη εκπαιδευτικών και μη αναγκών

Γεωργία Χαλάτση

Ενεργοποίηση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους πληγέντες

Ηπειρωτικός Αγών

Είδη για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας συγκεντρώνουν οι Paguristas