ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενεργοποίηση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους πληγέντες

Μέσω του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φονικές και καταστροφικές πλημμύρες σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας .

«Η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες και μεγάλες φυσικές καταστροφές και πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη δίπλα στους συμπολίτες μας στις πληγείσες περιοχές, που βρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση και καλούνται όλοι οι Ηπειρώτες να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Η συλλογή των ειδών ξεκινάει από την Δευτέρα 11  Σεπτεμβρίου (ώρες 8 π.μ. έως 3 μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

  • Στα Ιωάννινα,στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.
  • Στην Άρτα,στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  οδός Κοσμά Αιτωλού 10.
  • Στη Θεσπρωτία,στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18
  • Στην Πρέβεζα,στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1.

Τα είδη που είναι απαραίτητα, με την έκκληση να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, είναι: κλινοσκεπάσματα (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, πετσέτες), ράντζα-στρωματάκια, ρούχα (αντρικά, γυναικεία, παιδικά), ξηρά τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένο νερό, είδη ατομικής υγιεινής, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

Σχετικά άρθρα

Φάρμακα και προϊόντα καθαρισμού συγκεντρώνει η Αντικαρκινική Εταιρία

Περίσσευμα αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες

Γεωργία Χαλάτση