ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Υποβολή συνδυασμού» από επτά στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στην κατάθεση των ψηφοδελτίων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών προχώρησαν οι επτά παρατάξεις, που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Οκτωβρίου για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η υποβολή των συνδυασμών δε συνοδεύτηκε με δημοσιοποίηση των ονομάτων, με εξαίρεση την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», με τους περισσότερους εκ των υποψηφίων να είναι ήδη γνωστοί, πάντως, μέσα από αναρτήσεις –είτε των παρατάξεων είτε προσωπικές- στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και από ανακοινώσεις που είχαν προηγηθεί σε κάποιες περιπτώσεις.
Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ανακοίνωσε χθες ότι θα παρουσιάσει τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξης και το πλήρες ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από 113 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, σε εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac και μάλλον θα είναι και η μοναδική της παράταξης στα Γιάννενα.
Την ηλεκτρονική υποβολή του ψηφοδελτίου της ανακοίνωσε αργά το απόγευμα η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο. Το ψηφοδέλτιο, όπως αναφέρεται, είναι πλήρες, με 113 υποψηφίους στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.«Καλούμε δίπλα μας κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη για να αντιμετωπίσουμε μαζί και να ξεπεράσουμε τη στασιμότητα στην Ήπειρο, την καταστροφή και ιδιωτικοποίηση του περιβάλλοντος, την ερημοποίηση της υπαίθρου μας , την εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα, τον μαρασμό της επιχειρηματικότητας, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Να στηρίξουμε το δημόσιο Πανεπιστήμιό μας, τις δημόσιες δομές υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας. Να διεκδικήσουμε επιτέλους τις συγκοινωνιακές υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας προκειμένου να δραπετεύσουμε από τη στασιμότητα. Να εδραιώσουμε τέλος την διαφάνεια και τον δημόσιο απολογισμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Στέφος και ευχαριστεί όλους όσοι ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί του.
Με μια φωτογραφία μπροστά σε υπολογιστή γνωστοποίησε την ηλεκτρονική κατάθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον» ο Στέφανος Ζούμπας, σημειώνοντας στη σχετική ανάρτηση: «Αρχή ήμισυ παντός. Πάμε γερά και δυνατά για τη νίκη!». Για ένα ψηφοδέλτιο νίκης γίνεται λόγος σε δελτίο τύπου, που εκδόθηκε χθες το απόγευμα. « Ένα ψηφοδέλτιο που φιλοδοξεί να συγκροτήσει μία πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία δυνάμεων, που θα έχουν ως πρώτο στόχο την ανάπτυξη της Ηπείρου και τη βελτίωση της ζωής του συνόλου των Ηπειρωτών, μέσα σε συνθήκες δικαιοσύνης και δημιουργικότητας», τονίζεται και απευθύνεται κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις, που έχουν θέληση και όρεξη για δουλειά με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη.
Έτοιμο αρκετές μέρες πριν την εκπνοή της ημερομηνίας ήταν το ψηφοδέλτιο των «Οριζόντων Ηπείρου», με τον Σπ. Ριζόπουλο να έχει και εφεδρείες σε περίπτωση που προέκυπτε κάποια αποχώρηση της τελευταίας στιγμής, αν και σε αντίθεση με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο αυτή τη φορά φρόντισε να έχει «κλειδώσει» τους υποψηφίους.
Με αρκετούς συμβολισμούς επελέγη να γίνει η κατάθεση του συνδυασμού της περιφερειακής παράταξης «ΦΩΣ» με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο. Το κουμπί της τελικής υποβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών κλήθηκαν να πατήσουν παιδιά αντί του επικεφαλής της παράταξης, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Οι μέρες του φωτός» της Νατάσας Μποφίλιου. Η κατάθεση του ψηφοδελτίου είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά αποτελεί μια πρώτη νίκη στην πορεία προς τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, με δεδομένο ότι το «ΦΩΣ» δεν έχει κομματική στήριξη, πρότερη εμπειρία εκλογών και τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ακόμη και καταγγελίες για εμπόδια στη συγκρότηση ψηφοδελτίου με πιέσεις σε υποψηφίους.
«Μπαρουτοκαπνισμένη» σε εκλογές, η Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Πρέντζα είχε έτοιμο από καιρό ψηφοδέλτιο, ενώ το παρών θα δώσει και η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο – Αγωνιστικό Μέτωπο», με τον Ζώη Γαλατά να πατά το κουμπί «Υποβολή συνδυασμού». «Μια μάχη περάσαμε νικηφόρα, αλλά η επόμενη και πιο δύσκολη είναι μπροστά μας. Να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά της εργατικής τάξης, των ανέργων, της νεολαίας, της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Των αυτοαπασχολούμενων του μεροκάματου και των αγωνιστών/ριών που μεγαλώνοντας δεν έγιναν ξωμάχοι», αναφέρει σε δήλωσή του.

Σχετικά άρθρα

«ΦΩΣ» – Με παιδιά και… Μποφίλιου η κατάθεση του ψηφοδελτίου

Γ. Στέφος: «Είναι ευθύνη όλων μας η Ήπειρος να αλλάξει»

Με όχημα το «Κοινό των Ηπειρωτών» ο Γιάννης Στέφος