ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αργούν οι εργασίες, τρέχουν οι οδηγοί

Εξαντλήθηκε η υπομονή των κατοίκων της οδού Πανεπιστημίου στο Νεοχωρόπουλο, με τα έργα στην περιοχή να προχωρούν με αργούς ρυθμούς, όπως τονίζουν.

Οι εργασίες για την διαμόρφωση του δρόμου έχουν ξεκινήσει εδώ και οκτώ μήνες περίπου, με τους κατοίκους να βιώνουν μια τεράστια ταλαιπωρία, που ενισχύεται από τις καιρικές συνθήκες. Πριν λίγους μήνες, την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων και βροχοπτώσεων, ο δρόμος έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Εδώ και αρκετές ημέρες, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία, οι κάτοικοι ζουν συνθήκες ερήμου, όχι μόνο λόγω της ζέστης, αλλά κυρίως λόγω της σκόνης που καλύπτει τα πάντα.

Την ίδια ώρα, τα οχήματα που κινούνται στο σημείο είναι πολλά, καθώς πολλοί οδηγοί επιλέγουν την οδό Πανεπιστημίου για ταχύτερη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ωστόσο, παρά την εργοταξιακή σήμανση και την αυτονόητη σύνεση που πρέπει να επιδεικνύεται σε έναν υπό κατασκευή δρόμο, πολλοί είναι εκείνοι που αναπτύσσουν μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη ταχύτητα, με αποτέλεσμα και την περαιτέρω επιβάρυνση των κατοίκων, αλλά και την αύξηση της επικινδυνότητας για ατυχήματα.

Το έργο  που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η δεύτερη φάση της ανακατασκευής της οδού Πανεπιστημίου και των καθέτων σε αυτή, με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και αφορά την αποπεράτωση της βελτίωσης – κατασκευής της οδού Πανεπιστημίου, η οποία διασχίζει σε όλο το μήκος της το εγκεκριμένο σχέδιο της επέκτασης του οικισμού του Νεοχωρόπουλου.

Περιλαμβάνει δύο εργολαβίες. Η μία αφορούσε την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και των δικτύων με αρμόδια την ΔΕΥΑΙ και η δεύτερη την ανακατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν περίπου τον Φεβρουάριο και από τότε, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Μια διαφορετική λύση θα ήταν η καθολική απαγόρευση πρόσβασης στην οδό, πέραν των μονίμων κατοίκων, ωστόσο και αυτό θα είχε επιπτώσεις στην κυκλοφορία από και προς το Πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο, δεδομένων και των έργων στην οδό Νιάρχου.

Οι κάτοικοι πάντως ζητούν να επισπευθούν οι εργασίες, φοβούμενοι πως το έργο θα καθυστερήσει πολύ να ολοκληρωθεί, αλλά και την χρήση υδροφόρας από την πλευρά του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τις ημέρες του καλοκαιριού το πρόβλημα της σκόνης.

Σχετικά άρθρα

Προς ολοκλήρωση η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου

Προς διαμόρφωση η Λεωφόρος Γράμμου