ΦΩΤΟ Αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς διαμόρφωση η Λεωφόρος Γράμμου

Στην δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων αποφάσισε να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών κατά τη σημερινή της, δια περιφοράς συνεδρίαση.

Πρόκειται για τη διαμόρφωση της εισόδου της πόλης από τη Λεωφόρο Γράμμου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, και τη δεύτερη φάση της οδού Πανεπιστημίου και των καθέτων της, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Το έργο διαμόρφωσης της Λεωφόρου Γράμμου περιλαμβάνει την αποκατάσταση του οδικού άξονα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους της πόλης, ενώ, σύμφωνα με τη μελέτη, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών για την κίνηση των πεζών, με διαβάσεις ανά 100 μέτρα και σε κάθε άλλη σημαντική διασταύρωση. Επιπροσθέτως, αναβαθμίζονται τα πεζοδρόμια τόσο σε πλάτος όσο και σε επιφάνεια διάστρωσης, παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών για την πεζή μετακίνηση.
Με το έργο της δεύτερης φάσης της οδού Πανεπιστημίου και των καθέτων της
προβλέπεται να ολοκληρωθεί η βελτίωση – κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου με εργασίες οδοποιίας από τη διασταύρωση με την οδό Μπέγκα έως το τέρμα της οδού (είσοδος Πανεπιστημίου) και να γίνουν υδραυλικές εργασίες αντικατάστασης του υπάρχοντος αγωγού ύδρευσης σε όλο το μήκος της οδού. Θα προηγηθούν από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΙ οι υδραυλικές εργασίες κατασκευής αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων στο αντίστοιχο τμήμα της οδού.

Προσωρινοί ανάδοχοι για σχολεία και Πάρκο Κουραμπά

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για το έργο αναβάθμισης και επισκευής σχολικών συγκροτημάτων στον δήμο, έργο που είχε δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο με προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ. Περιλαμβάνει αποκαταστάσεις σε δεκάδες σχολεία του δήμου και επισκευές σε συγκροτήματα που έχουν άμεση ανάγκη.
Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε και για το έργο ανάπλασης του Πάρκου Λακκωμάτων- Κουραμπά με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.
Για το τελευταίο έργο ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί λόγω του ότι δεν είχε ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, και επαναπροκηρύχθηκε, χωρίς να προκύψει τελικά σημαντική καθυστέρηση. «Μετά από έναν πραγματικό αγώνα δρόμου που έγινε από τους πολιτικούς προϊσταμένους και τις υπηρεσίες του δήμου, ο χρόνος που χάθηκε είναι ο ελάχιστος σε αντίθεση με όσα είχαν υποστηριχθεί από παράγοντες της αντιπολίτευσης και πολύ σύντομα οι εργασίες θα ξεκινήσουν», τονίζεται σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής.
«Υλοποιούμε βήμα βήμα το τεχνικό μας πρόγραμμα. Ακόμη και κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους μας, προσπαθούμε να μη χάσουμε χρόνο και να έχουμε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να παραδώσουμε χρήσιμα, λειτουργικά και ολοκληρωμένα έργα στους πολίτες» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Σχετικά άρθρα

Αργούν οι εργασίες, τρέχουν οι οδηγοί

Γεωργία Χαλάτση

Πρωινή βόλτα στα έργα στη Λεωφόρο Γράμμου και τη Νέα Ζωή

Προς ολοκλήρωση η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου