Φωτογραφία: Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τα εναέρια ολοκλήρωσαν το έργο των πεζοπόρων

Με 20 ρίψεις νερού από εναέρια μέσα ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δρυόφυτο, στα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας τα πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν και κατάφεραν να θέσουν υπό απόλυτο έλεγχο την πυρκαγιά, αφού προηγουμένως είχε αποτραπεί το ενδεχόμενο επέκτασή της κοντά σε οικισμούς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με εντολή του υποστράτηγου Συντονιστή Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων Δημήτριου Κοντογιάννη, μετακινήθηκαν άμεσα 70 πυροσβέστες από Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα και ενεργοποιήθηκαν μηχανήματα των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας Άρτας και Πρέβεζας, υδροφόρες των Π.Ε., και ιδιωτών, με το συντονισμό του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δ. Μαυρογιώργου, ενώ υπήρξε άριστος συντονισμός των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, της Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, των Εθελοντών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομών Πρέβεζας, ιδιωτών και του Δήμου Ζηρού, ο οποίος είχε αναλάβει τον τομέα της διοικητικής μέριμνας.

Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, χαρακτηρίζεται υποδειγματική από την περιφερειακή αρχή ενώ τα συγχαρητήριά του,  προς όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση και την κατάσβεση της πυρκαγιάς,  έδωσε σήμερα ενημερώνοντας τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος στην περιοχή και παρακολούθησε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

«Ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε και έδρασε η Πυροσβεστική ήταν άψογος και αξίζουν συγχαρητήρια στον επικεφαλής της επιχείρησης», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, σημειώνοντας τις ολονύχτιες επιχειρήσεις.

Παρόντες στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής και η Προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Τσιατούρα.

Σχετικά άρθρα

Μωσαϊκό υποψηφιοτήτων, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα