ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υπό πίεση για την υπόθεση Πότση η περιφερειακή αρχή

Υπό πίεση βρίσκεται η περιφερειακή αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα της καταγγελίας κατά του Οδυσσέα Πότση για σεξουαλική παρενόχληση, με την αποδοχή της παραίτησης του καταγγελλόμενου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη να μη θεωρείται ικανή συνθήκη για να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Αν και το πρώτο 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας οι αντιδράσεις εξαντλήθηκαν σε μία ανακοίνωση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» και στα κοινωνικά δίκτυα, από σήμερα άρχισαν να αυξάνονται οι φωνές, που ζητούν την παραίτηση του Οδυσσέα Πότση και από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, επικρίνοντας παράλληλα τον τρόπο που η Περιφέρεια Ηπείρου χειρίστηκε και εξακολουθεί να χειρίζεται την υπόθεση, κρατώντας μια στάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο επαμφοτερίζουσα.
Ενδεικτικός της αμηχανίας που προκαλούν οι εξελίξεις στην περιφερειακή αρχή, είναι ο χειρισμός του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη στην προσπάθεια της περιφερειακής συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» Τίνας Ζέκα να τοποθετηθεί επί του θέματος στην έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Η τοποθέτηση δεν της επετράπη από τον κ. Γοργόλη, λέγοντας ότι είναι θέμα που δεν αφορά στην ημερήσια διάταξη και της αφαίρεσε τον λόγο, με την κ. Ζέκα να λέει αυτό που ήθελε, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ. Η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλε την ανακοίνωση της Περιφέρειας ως κατάπτυστη, καθώς «φωτογραφίζει», όπως είπε, προσωπικά στοιχεία της καταγγέλλουσας, τα οποία βέβαια είχαν αναφερθεί σε δημοσιεύματα προ της ανακοίνωσης. Επίσης, η καταγγελία της κ. Ζέκα αφορούσε τη «σπουδή» της περιφερειακής αρχής να υιοθετήσει, όπως είπε, την απάντηση του καταγγελλόμενου, αντί να προχωρήσει στον έλεγχο περί της βασιμότητας της καταγγελίας.

Κοινό των Ηπειρωτών: «Αδιανόητο να παραμένει στα έδρανα»

Την παραίτηση του Οδυσσέα Πότση από το περιφερειακό συμβούλιο μετά τη σε βάρος του καταγγελία, ζητά και το «Κοινό των Ηπειρωτών», μετά τους «Ορίζοντες Ηπείρου».
«Είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση περιφερειακός σύμβουλος και να παραμένει στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου. Οφείλει να παραιτηθεί διευκολύνοντας το έργο της δικαιοσύνης και να δώσουμε στην κοινωνία το μήνυμα πως οι συμπεριφορές των αιρετών εκπροσώπων έχουν να κάνουν με το ήθος, την ηθική και τον τρόπο που δρουν την κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να αναγάγουμε το περιστατικό σε μείζον θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν προδικάζουμε και δε δικάζουμε αλλά οφείλουμε με την πολιτική μας στάση να ενθαρρύνουμε τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, έμφυλης και εξουσιαστικής βίας να σπάσουν την σιωπή τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, σημειώνοντας πως το «Κοινό των Ηπειρωτών», όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που προσβάλλονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και η αξιοπρέπεια τους, και προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία της Ηπείρου και το περιφερειακό συμβούλιο για όσα κρυβόταν κάτω από το χαλί.

ΠΑΣΟΚ: «Να κινήσει διαδικασίες παραίτησης ο περιφερειάρχης»

Να αναλάβει άμεσα δράση και να κινήσει διαδικασίες παραίτησης του κ.Πότση από το περιφερειακό συμβούλιο και την παράταξη, μέχρι την τελική έκβαση της υπόθεσης, απαιτεί από τον περιφερειάρχη και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, εκφράζοντας την πλήρη συμπαράσταση στην καταγγέλλουσα και ενθαρρύνοντας και άλλες γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους, να συνεχίσουν να μιλάνε μέχρι να καταφέρουμε τέτοια φαινόμενα να εξαφανιστούν και να εκλείψουν από την κοινωνία μας.
«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και η Ν.Ε. Ιωαννίνων δεν ανέχονται κανένα είδος παρενόχλησης ή κακοποίησης και δεσμεύονται να διασφαλίσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε πολιτικές που προάγουν την ισότητα και τον σεβασμό σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας», προσθέτει στην ανακοίνωσή του, καλώντας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, του οποίου είναι μέλος ο καταγγελλόμενος, να αναλάβει δράση.
Η Ν.Ε. Ιωαννίνων δηλώνει, τέλος, ότι θα παρακολουθεί την συγκεκριμένη καταγγελία για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και την προστασία των θυμάτων, σεβόμενη, ωστόσο, πάντα και το τεκμήριο της αθωότητας του καταγγελλόμενου περιφερειακού συμβούλου.

Ξεκάθαρη στάση από τις γυναίκες της ΝΔ ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ξεκάθαρη θέση από τις εκλεγμένες με την παράταξη του κ. Καχριμάνη –τις οποίες αναφέρει ονομαστικά- και την απαίτηση τους για διαγραφή του Οδυσσέα Πότση από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου και απομάκρυνσή του από το ψηφοδέλτιο, ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου».
Επίσης, ζητούν την έκφραση καταδίκης από την υφυπουργό Μαρία Κεφάλα και τις αντιδράσεις των γυναικών υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης. Ακόμη, δηλώνουν ότι αναμένουν και την αντίδραση της προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας Νομού Ιωαννίνων Λένας Σταμάτη.
«Αξιότιμες κυρίες αναμένουμε την ξεκάθαρη στάση σας και την καταδίκη του περιστατικού χωρίς υπεκφυγές ! Δε γίνεται οι εκλεγμένες της ΝΔ να ζητάτε να ανοίξουν στόματα, την ίδια στιγμή που εσείς τα κρατάτε κλειστά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης