ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δημοσιογράφοι από το Ισραήλ γνώρισαν τον Δήμο Κόνιτσας

Ταξίδι εξοικείωσης για ομάδα ισραηλινών δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και μέλη τηλεοπτικού συνεργείου από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, οργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CK Strategies για την προβολή της περιοχής.

Στρατηγικοί εταίροι του Δήμου σε αυτό το ταξίδι ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ TUS, με συχνές πτήσεις προς το άρτια οργανωμένο αεροδρόμιο του Ακτίου στην Πρέβεζα, το πρακτορείο ταξιδιών Mazi Travel και το ταξιδιωτικό γραφείο Dentro outdoor Travel.
Για δυο ημέρες, οι έντεκα προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του Δήμου, την πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων που προσφέρει η περιοχή, τα θρησκευτικά μνημεία, την ιστορία της και την εξαιρετική γαστρονομία.
Την αποστολή υποδέχθηκαν στη γέφυρα του Αώου ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αριστείδης Λαζογιάννης και οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Τσιαλιαμάνης και Δημήτριος Χήρας. Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην οικία της Χάμκω και περιηγήθηκαν σε παλιά αρχοντικά της άνω πόλης, αλλά και στο κέντρο της Κόνιτσας από την ξεναγό Ιωάννα Μήτση, τον εθνομουσικολόγο Christopher King και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού. Η επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις υπαίθριες δραστηριότητες και κάτω από την γέφυρα του Αώου αρκετοί δημοσιογράφοι δοκίμασαν τις ικανότητες τους στο καγιάκ και στο ποδήλατο βουνού, ενώ είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν δίπλα στο ποτάμι. Ακολούθησε επίσκεψη στη γραφική Καστανέα, στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τους μοναχούς της Μονής, αλλά και στην κοινότητα Μολυβδοσκεπάστου.
«Ο Δήμος Κόνιτσας συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού και προβολής της περιοχής, που ξεκίνησε πέρυσι και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη δημοτική αρχή για τις επιλογές της, μια που η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι ραγδαία», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου Κόνιτσας, με το οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στα ξενοδοχεία Rodovoli Hotel, Konitsa Mountain Hotel και στους ιδιοκτήτες τους Δημήτρη Λαζογιάννη και Έφη Εξάρχου για τη δωρεάν φιλοξενία της αποστολής, στην ξεναγό Ιωάννα Μήτση, στον ιδιοκτήτη του Gefyri Hotel Ευθύμιο Κυρτσόγλου για την προσφορά δείπνου, στον Ευθύμη Δούκα, τη σύζυγό του Σύνθια και την Αλεξία Χήρα για την προετοιμασία των γευμάτων στην Καστάνιανη και στην Κλειδωνιά αντίστοιχα, στους Ανδρέα Χατζηεφραιμίδη και Νικόλαο Κίτσιο για τη γευσιγνωσία οίνου και τσίπουρου που οργάνωσαν και την προσφορά προϊόντων τους, καθώς και στις εταιρείες Mountain Vein του Αλέξανδρου Νικολόπουλου για τον εξοπλισμό που παραχώρησαν, καθώς και για την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σχετικά άρθρα

Εσωτερικό fam trip για επαγγελματίες από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Ηπειρωτικός Αγών

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση