ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μετά το κασκαβάλ, η πατάτα Χρυσοβίτσας

Ένα ακόμη προϊόν θέλει να κατοχυρώσει ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά το Κασκαβάλ Πίνδου.

Πρόκειται για την πατάτα Χρυσοβίτσας, με την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, που συνεδριάζει την Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, να αποφασίζει για την έγκριση προγραμματικής σύμβασης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη συλλογή στοιχείων με στόχο την κατοχύρωσή της ως ΠΓΕ και τον ορισμό μελών για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης. Επίσης, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και η έγκριση προγραμματικής σύμβασης με το Τμήμα Γάλακτος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου με τίτλο «Παρασκευή τυριού με θέρμανση του προς τυροκόμηση γάλακτος σε υψηλή θερμοκρασία».
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη τροποποιήσεις προγραμματικών συμβάσεων με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Φιλιατών στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Cooperation for Health 2- COOFHEA 2» του Προγράμματος Interreg «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 και η παράταση της σύμβασης για το διασυνοριακό έργο «Tactical Tourism».

Σχετικά άρθρα

«Πόρτα» στις αγορές η αναγνώριση ως ΠΟΠ

Γεωργία Χαλάτση