ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γνωριμία με την Κόνιτσα για 18 δημοσιογράφους από Ελλάδα και Κύπρο

Ένα ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για δημοσιογράφους από την Ελλάδα και την Κύπρο οργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CK Strategies και με στόχο την προβολή της περιοχής, που προσφέρει στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου.

Στρατηγικοί εταίροι του Δήμου Κόνιτσας σε αυτό το ταξίδι ήταν η Cyprus Airways, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κύπρου, υψηλόβαθμο στέλεχος της οποίας συνόδευε την αποστολή, και τα πρακτορεία ταξιδιών Mazi Travel και Zorpidis Travel, ενώ καταλυτική ήταν η υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου.
Για δυο ημέρες οι 18 δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι του Δήμου Κόνιτσας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του Δήμου, την πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων που προσφέρει η περιοχή, τα θρησκευτικά μνημεία, την ιστορία της και την εξαιρετική γαστρονομία.
Την αποστολή υποδέχθηκαν στη γέφυρα του Αώου ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου και οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Τσαλιαμάνης, Δημήτρης Χήρας και Αριστείδης Λαζογιάννης. Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τους μοναχούς της Μονής, και την Κοινότητα Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Η επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις υπαίθριες δραστηριότητες και κάτω από την γέφυρα του Αώου αρκετοί δημοσιογράφοι δοκίμασαν τις ικανότητες τους στο ράφτιγκ, στο καγιάκ αλλά και στο ποδήλατο βουνού. Κατόπιν επισκέφθηκαν τη φάρμα ιπποφαές του Φίλιππου Μπάρμπα και ένα από τα πιο γνωστά και πανέμορφα Μαστοροχώρια, την Καστάνιανη. Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στα πανέμορφα αρχοντικά της Άνω Κόνιτσας, στην οικία του Αγίου Παισίου και μια σύντομη βόλτα στην πόλη.
Ο Δήμος Κόνιτσας συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού και προβολής της περιοχής, που ξεκίνησε πέρυσι, και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη δημοτική αρχή για τις επιλογές της, μια που η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι ραγδαία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σε ζωντανή μετάδοση προβλήθηκαν εικόνες της περιοχής μέσα από τις εκπομπές «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του ALPHA, ενώ ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρ. Λαζογιάννης μίλησαν ζωντανά σε εκπομπές για τα κυπριακά κανάλια ΡΙΚ, ALPHA Κύπρου, ΣΙΓΜΑ και άλλα.

Σχετικά άρθρα

Εσωτερικό fam trip για επαγγελματίες από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Ηπειρωτικός Αγών

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση