ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρ. Αλμπάνης: «Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη»

Οι βασικές ανάγκες που έχουν ο Νομός Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου, και πρέπει να υλοποιηθούν την επομένη των εκλογών από μια δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Τριαντάφυλλου Αλμπάνη με κατοίκους σε Ελληνικό, Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα και Πρωτόπαππα.

Εξειδικεύοντας στον πρωτογενή τομέα, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφερε ως παράδειγμα τον τομέα της αγροδιατροφής, λέγοντας ότι είναι ένας σημαντικός πυλώνας της γεωργικής ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. «Τα παραδοσιακά προϊόντα αγροδιατροφής είναι ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς τομείς της Ηπείρου. Σήμερα στην αγορά τροφίμων υπάρχει ανεπάρκεια στην κάλυψη από εθνικές παραγωγές, όπως π.χ. στη χοιροτροφία μόνο του 20% της ζήτησης και από την πτηνοτροφία του 90% αντίστοιχα. Η πρότασή μας στοχεύει σε ένα νέο μοντέλο αγροτικής πολιτικής με τον παραγωγό στο επίκεντρο και απαιτεί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να είναι πληροφορημένος. Θα πρέπει να είναι πλαισιωμένος από έναν ισχυρό μηχανισμό για στήριξη του εισοδήματός του και τη δύσκολη μετάβαση στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Απαιτεί την επανατοποθέτηση της ελληνικής αγροτικής πολιτικής σε όλη την αλυσίδα αξίας, τον τουρισμό, την εστίαση και τη βιομηχανία τροφίμων με θεσμοθέτηση κινήτρων απορρόφησης της παραγωγής και μείωσης του αθέμιτου ανταγωνισμού μέσω προηγμένης ιχνηλάτησης. Απαιτεί τη δυναμική παρακολούθηση των εισαγόμενων εισροών και των εξαγωγών προϊόντων, με διαρκές παρατηρητήριο τιμών και εξατομικευμένη στήριξη του παραγωγού σε όλα τα βήματά του και τη δημιουργία νέων αγορών», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως εγγύηση τεσσάρων πυλώνων για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές αποτελούν η ανθεκτικότητα (στην παραγωγή και το περιβάλλον), η προσβασιμότητα (χρηματοδοτικά εργαλεία), η ασφάλεια (για παραγωγούς και καταναλωτές) και η ποιότητα (καλά τρόφιμα για όλους)».
Τέλος και ειδικά για το ερώτημα πώς αποκωδικοποιείται το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. «Δικαιοσύνη Παντού» στον Νομό Ιωαννίνων, δήλωσε: «Το ερώτημα που σήμερα η πλειοψηφία της κοινωνίας θέτει, είναι αν αυτό το σύστημα, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, να υπηρετεί πάντα τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος της μεγάλης λαϊκής και κοινωνικής πλειοψηφίας, μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές. Αν, δηλαδή, μπορεί να αλλάξει η δικαιοσύνη, η ενημέρωση, η προστασία της πρώτης κατοικίας. Αν μπορεί η χώρα να έχει μια πιο δίκαια φορολογία, προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νέων ζευγαριών. Θεωρώ ότι μόνο μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, μια αλλαγή που θα είναι σε βάθος και θα ακουμπήσει την καθημερινότητα των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Τρ. Αλμπάνης: «Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την κοινωνία»

Προγραμματικές δεσμεύσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ηπειρωτικός Αγών

Κάλεσμα Τρ. Αλμπάνη στους νέους για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ