ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έγκριση προμήθειας νέου εξοπλισμού για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο αίτημα επιχορήγησης του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Από την 6η ΥΠΕ εγκρίθηκε η προμήθεια αναισθησιολογικού συγκροτήματος, καρδιολογικού υπερήχου, μαιευτικού–γυναικολογικού υπερήχου και πλυντηρίου ενδοσκοπίων για την περαιτέρω λειτουργική αναβάθμιση των ανωτέρω τμημάτων.
Σημειώνεται ότι από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό του νοσοκομείου διατίθεται ετησίως ποσό που ανέρχεται στο 3% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για τη συνεχή αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ενδεικτικά, το 2023 έχει ήδη παραληφθεί λαπαροσκοπικό ενδοσκοπικό σύστημα υπερυψηλής ανάλυσης 4K και αναμένεται η παραλαβή κεντρικού σταθμού και μόνιτορ για την Καρδιολογική Μονάδα, καθώς και νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και κεφαλή υπερήχου για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την άμεση κατανόηση και ανταπόκριση της στα αιτήματα του νοσοκομείου.

Σχετικά άρθρα

Προαιρετικό το rapid test για την είσοδο στο «Χατζηκώστα»

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»