ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει την αυλαία

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα τη Δευτέρα 15 Μαΐου κλείνει ο κύκλος των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών στην περιοχή, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να θεωρεί τον Νομό Ιωαννίνων ως μία από τις εκλογικές περιφέρειες, που μπορεί να βαφτούν «ροζ» το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Άλλωστε, στις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον νομό οριακά για μια μονάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει από το περασμένο Σάββατο σε πόλεις, που εκτιμά ότι θα αποτελέσουν βαρόμετρο στην έκβαση της τελικής μάχης, με τα Γιάννενα να επιλέγονται και για τον επιπλέον λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ θέλει να κόψει τη δυναμική, που φέρεται να έχει το ΠΑΣΟΚ, λόγω και του ισχυρού του ψηφοδελτίου.
Η προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη, καιρού επιτρέποντος βέβαια και αυτός είναι ένας από τους λόγους, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο χώρος της εκδήλωσης.
Στο μεταξύ, τις κοινές τους επισκέψεις και περιοδείες συνεχίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Οι Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Χρήστος Γρίβας, Θανάσης Οικονόμου, Λίλα Σουλελέ και Γιάννης Στέφος, μαζί με τον Συντονιστή της ΟΜ Υγείας Λάμπρο Παπανδρέου και το μέλος της Ν.Ε. – Υπ. Θεματικής Υγείας Δημήτρη Τζιάλλα επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης, της καθήλωσης μισθών και των συνθηκών εργασίας.
Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Θεματική του Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωαννίνων, με θέμα «Δικαιοσύνη στον Αθλητισμό, με ομιλητές τους Κώστα Αλεξίου, Πέτρο Παλάσχα και Σπύρο Ντάνη. Συμπέρασμα των εισηγήσεων και της συζήτησης που ακολούθησε, ήταν ότι χάθηκαν τέσσερα πολύτιμα χρόνια χωρίς να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης. Στις προτάσεις που κατατέθηκαν, είναι η κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου για την πόλη, η συνεχής συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών, η κάλυψη με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για την ομαλή λειτουργία του ΠΕΑΚΙ, η ενεργειακή αυτονομία στα αθλητικά κέντρα και η δημιουργία νέων σχολικών γυμναστηρίων με προτεραιότητα στα σχολικά συγκροτήματα.
Την Κυριακή οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συμμετέχει σε ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Μελών Πωγωνίου στον Παρακάλαμο, όπου έγινε ουσιαστική συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής για τα γενικά και τα τοπικά ζητήματα. Τα βασικά προβλήματα, που αναδείχθηκαν, είναι η μεγάλη ακρίβεια και η εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Μια ανάλογη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων στην Ελεούσα, την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, συνεχίζοντας την ενημέρωση και τη συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες. Η εκδήλωση θα γίνει στο κατάστημα «Αριστογεύσεις» (Αθανασίου) στη Λ. Ελευθερίας 62.

Σχετικά άρθρα

Αλλαγή σελίδας, με πολλές μάχες μπροστά

«Ήρθα για να μείνω», δηλώνει ο Στ. Κασσελάκης

«Αρχηγική εμφάνιση» με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο