ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρ. Αλμπάνης: Με προτάσεις για τον πρωτογενή τομέα σε Γρεβενίτι και Χρυσοβίτσα

Τη θέση του ότι μόνο μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, μια αλλαγή που θα είναι σε βάθος και θα ακουμπήσει την καθημερινότητα των πολιτών, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε συνομιλίες με τους κατοίκους του Γρεβενιτίου και της Χρυσοβίτσας, όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο μαζί με συνυποψηφίους του.

«Το ερώτημα, που σήμερα η πλειοψηφία της κοινωνίας θέτει, είναι αν αυτό το σύστημα, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, να υπηρετεί δηλαδή πάντα τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος της μεγάλης λαϊκής και κοινωνικής πλειοψηφίας, μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές. Αν μπορεί να αλλάξει η δικαιοσύνη, η ενημέρωση, η προστασία της πρώτης κατοικίας. Αν μπορεί η χώρα να έχει μια πιο δίκαια φορολογία, προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νέων ζευγαριών», ήταν ο προβληματισμός που έθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Αλμπάνης αναφέρθηκε σε προτάσεις παρεμβάσεων πολιτικής σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, που περιλαμβάνουν ένα νέο μοντέλο αγροτικής πολιτικής με τον παραγωγό στο επίκεντρο, υποστήριξη της γεωργίας με νέες τεχνολογίες, δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών και κινήτρων για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο και τα χωριά, παραχώρηση γεωργικών εκτάσεων / μακροχρόνια ενοικίαση εγκαταλειμμένων εκτάσεων από το κράτος, προγράμματα μείωσης του κόστους παραγωγής στην Ήπειρο, ενεργειακή αξιοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων, έμφαση στην εντατική παραγωγή ζωοτροφών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αναδιοργάνωση της γενετικής αναπαραγωγής αιγοπροβάτων/ μείωση των εισαγωγών ζωικού κεφαλαίου, επαναλειτουργία σχολείων και καφενείων στα χωριά, τεχνικά έργα υποδομών του αγροδιατροφικού τομέα, πρόγραμμα επιδότησης αγροτικών μηχανημάτων και υπέρβαση των ευρωπαϊκών κανόνων, όταν το επιβάλει η άμεση εθνική ανάγκη και το έχει ανάγκη ο λαός».

Σχετικά άρθρα

Τρ. Αλμπάνης: «Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την κοινωνία»

Προγραμματικές δεσμεύσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ηπειρωτικός Αγών

Τρ. Αλμπάνης: «Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη»