ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Όσκαρ μυθοπλασίας» απένειμε στον Κ. Μητσοτάκη ο Ν. Ανδρουλάκης

«Στις 21 Μαΐου, ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ». Με αυτή τη φράση, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε από τα Γιάννενα να βάλει τέλος στα σενάρια που καλλιεργούνται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στάση του κόμματος την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν, μάλιστα, προς τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι του αξίζει Όσκαρ μυθοπλασίας και καλώντας τον να σταματήσει να διασπείρει fake news προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες. «Κάθε μέρα της προεκλογικής εκστρατείας είναι Πρωταπριλιά για τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τον Βαρουφάκη και με όσους θέλησαν να παίξουν την τύχη της χώρας στα ζάρια. «Αυτά που λένε, δείχνουν τον τρόμο τους για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης», συνέχισε, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει εδώ και ένα χρόνο σταθερή θέση για τη διακυβέρνηση της χώρας, σε αντίθεση με τον Κ. Μητσοτάκη, που τώρα λέει ότι θα αξιοποιήσει την 1η εντολή, και τον Αλ. Τσίπρα, που μιλάει για μια ειδική απλή αναλογική, με σχηματισμό κυβέρνησης μόνο αν είναι πρώτο κόμμα. «Η πραγματική αγωνία του δεν είναι να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά να σώσει το προσωπικό του μέλλον», είπε.
Από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη έλειψαν τα θέματα της Ηπείρου, με εξαίρεση μια γενικόλογη αναφορά στον αγροδιατροφικό τομέα και στη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας, στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προγραμματικό. Δεν έλειψαν, όμως, τα Τέμπη, με αναφορά στις ευθύνες της ΝΔ για τη μετάταξη του σταθμάρχη, τα ελληνοτουρκικά, με ξεκάθαρη θέση για την ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων, αλλά και οι υποκλοπές, κάνοντας λόγο για καταστάσεις που είναι βγαλμένες από τα χειρότερα χρόνια της Δεξιάς.
Δεν έλειψε, επίσης, και το πάθος. Η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Du Lac ήταν κατάμεστη, με κόσμο κατά βάση μεγάλης ηλικίας, χωρίς όμως να λείπουν και πιο ενεργά κομμάτια του πληθυσμού, που δεν αρκούνται στις αναμνήσεις των παλιών καλών ημερών, ενώ είχε γίνει και η σχετική οργάνωση για να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα με κόρνες και συνθήματα.

 

Σε αυτό συνέβαλαν και οι μουσικές επιλογές, με την είσοδο του Νίκου Ανδρουλάκη στον χώρο να γίνεται υπό τους ήχους του «Καλημέρα ήλιε» του Μάνου Λοΐζου.

Σχετικά άρθρα

Στην Πρέβεζα αύριο ο Ν. Ανδρουλάκης

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ν. Ανδρουλάκης: «Στόχος μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση»

Αποστόλης Τζελέτας