ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Η «Χήτος ΑΒΕΕ» πρώτος σταθμός της επίσκεψης Κ. Μητσοτάκη

Από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «Χήτος ΑΒΕΕ» ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επισκέψεις σε παραγωγικές και τεχνολογικές μονάδες των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μ. Κεφάλα και Στ. Καλογιάννη, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στελέχη του κόμματος, ξεναγήθηκε στη μεγαλύτερη και ταχύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη, με δυναμικότητα περί τις 81.000 φιάλες μισού λίτρου ανά ώρα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της εταιρείας από τον πρόεδρο της εταιρείας Νίκο Χήτο, ο οποίος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «τιμή για την εταιρία να γνωρίζει ο πρωθυπουργός τη δύναμή μας, που είναι οι άνθρωποι μας, να δει τη μεγαλύτερη γραμμή στην Ευρώπη» και έκανε γνωστό ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα όλα τα πλάνα, την πρόσφατη συγχώνευση με την Green Cola και τα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό.
Τη χαρά του για το ότι επισκέφθηκε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι εδώ «χτυπά η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας». «Χαιρόμαστε πραγματικά, όταν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούριες αγορές. Είναι πράγματι εντυπωσιακό, δεν το γνωρίζουν πολλοί, ότι εδώ στην καρδιά της Ηπείρου λειτουργεί η μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη. Και θέλω να μεταφέρω και από εδώ τη διαρκή στήριξη, την οποία θα παρέχει η ελληνική πολιτεία σε όλες τις δυναμικές επιχειρήσεις που μεγαλώνοντας τη δραστηριότητά τους προσφέρουν και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Έχετε δίκιο να λέτε ότι οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι αφενός να έχετε ένα ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής. Εσείς ήδη το κάνετε, προσθέτοντας ανακυκλούμενο υλικό στις συσκευασίες σας, αλλά τοποθετώντας και φωτοβολταϊκά στις στέγες σας, έτσι ώστε να έχετε όχι απλά πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, αλλά και πιο φθηνή ενέργεια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας και τέτοιες πρωτοβουλίες εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε».
Ιδιαίτερα στάθηκε στην πρόσφατη συγχώνευση της «Χήτος ΑΒΕΕ» με την «Green Cola», αναφερόμενος στα φορολογικά και άλλα κίνητρα για συγχωνεύσεις, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση. «Είναι σημαντικό το μέγεθος, είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ακολούθως, βρέθηκε στο εργαστήριο της εταιρείας Nomad Premium Greek Honey, στον Κατσικά, όπου συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες Βασίλη Ρήτα και Ελένη Πλακούρα, και ξεναγήθηκε στους χώρους εξαγωγής και τυποποίησης. Επίσης, ενημερώθηκε για τα σχέδια ανάπτυξης νέων, καινοτόμων τροφίμων, που θα απευθύνονται και σε αγορές στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Μια γκλίτσα από κρανιά με… οδηγίες χρήσης

Μια από τα ίδια… για την Ήπειρο