ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σκάφος… του κουτιού στην Παμβώτιδα

Ένα νέο σκάφος βρίσκεται στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας εδώ και λίγες ημέρες, με την οικογένεια Γκίγκη από το Νησί να βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης της αδειοδότησης για να ξεκινήσει δρομολόγια.

Πρόκειται για ένα νεότευκτο σκάφος, 15 μέτρων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που εκτός από πετρελαιοκινητήρα, διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα για τις μανούβρες και την αναμόχλευση του βυθού. Στα πλεονεκτήματά του είναι και η δυνατότητα εύκολης επιβίβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς διαθέτει ειδική ράμπα, ενώ εντός του σκάφους υπάρχει και τουαλέτα.
Η οικογένεια Γκίγκη ήταν μεταξύ αυτών, που είχαν καταθέσει αίτηση για νέο σκάφος στη διαδικασία, που είχε πραγματοποιήσει η περιφέρεια Ηπείρου το 2012. Τότε είχαν εγκριθεί τρεις άδειες, αυτή στον Γ. Τζιαφά, μία στη σύμπραξη 15 κατοίκων του Περάματος και μία στην κοινοπραξία λεμβούχων της Νήσου. Τελικά, εκτός του Γ. Τζιαφά, οι υπόλοιποι δεν έδειξαν ενδιαφέρον στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να κινηθεί η οικογένεια Γκίγκη, που ήταν τότε πρώτη επιλαχούσα.
«Ήταν ένα όνειρο ζωής», ανέφερε στον Η.Α. ο Βασίλης Γκίγκης, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Θεμιστοκλή μεγάλωσαν στα καραβάκια, καθώς και ο πατέρας του είναι και σήμερα μέτοχος στην κοινοπραξία των λεμβούχων. Το νέο σκάφος θα παρουσιαστεί αύριο το πρωί στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα

Ανασύρθηκε πτώμα άνδρα από την Παμβώτιδα

Ηπειρωτικός Αγών

Μας μούντζωσαν μέχρι το 2030 ή για περισσότερο;

Νίκος Ιωαννίδης