ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θ. Παφίλης: «Ο λαός να σημαδέψει αιτίες και να τιμωρήσει τους ενόχους»

Το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών έθεσε ως «κοινό παρονομαστή» των προβλημάτων του λαού, που αναδείχθηκαν με τραγικό τρόπο στα Τέμπη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Θανάσης Παφίλης.

Από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε και επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Πρέντζα και την υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ Χρ. Τουλκιαρίδου, ο κ. Παφίλης αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση τόσο των δημόσιων νοσοκομείων όσο και άλλων κρίσιμων τομέων, όπως οι μεταφορές και η εκπαίδευση.
«Ο παρονομαστής είναι κοινός. Από το έγκλημα στα Τέμπη, που ήταν προδιαγεγραμμένο και για το οποίο υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, όσο και αν προσπαθούν να το ρίξουν στο ανθρώπινο λάθος, μέχρι τα νοσοκομεία και τις συνθήκες που υπάρχουν. Και στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι δουλεύουν στα όριά τους και έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή. Και στην εκπαίδευση τα ίδια προβλήματα, υποχρηματοδότηση και μετατροπή των ΑΕΙ σε επιχειρήσεις», σημείωσε και πρόσθεσε πως τα μέτρα ασφάλειας, οι προσλήψεις και ο σύγχρονος εξοπλισμός αποτελούν τον πρώτο όρο στην εξίσωση «κόστους – οφέλους», ενώ τα οφέλη αφορούν μόνο τις ιδιωτικές επενδύσεις.
«Οι αιτίες είναι οι ίδιοι οι νόμοι του συνδικαλιστικού συστήματος που ζούμε και οι ένοχοι είναι οι κυβερνήσεις με ονοματεπώνυμο, οι κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζουν την πολιτική αυτή, αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση, που με προκλητικό τρόπο περιγράφει στις οδηγίες ότι τα μέτρα ασφάλειας εξαιρούνται στις περιπτώσεις που επιβαρύνουν τις επενδύσεις ιδιωτών», τόνισε ο κ. Παφίλης και κάλεσε τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του στις επικείμενες εκλογές.
«Ο λαός πρέπει να σημαδέψει σωστά με βάση τις εμπειρίες του και αυτόν τον ξεσηκωμό που ζήσαμε. Να σημαδέψει αιτίες και να τιμωρήσει τους ενόχους, και επειδή το ΚΚΕ όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έχει πρόγραμμα και για σήμερα αλλά και για αύριο, μπορεί και πρέπει να είναι ενισχυμένο στις εκλογές», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες