ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άμεση ανταπόκριση για φυσικό αέριο σε οικισμούς του Δήμου Ζίτσας

Θετική ανταπόκριση υπήρξε στο αίτημα του Δήμου Ζίτσας για επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και προς την περιοχή της Ελεούσας από τη ΔΕΔΑ, με τις εργασίες κατασκευής να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ξεκίνησαν από τη Βιομηχανική Περιοχή και εκτείνονται από το ύψος της Φανερωμένης (παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας) έως τον κόμβο της πλατείας Δημαρχείου στην Ελεούσα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου στους οικισμούς Ελεούσας, Βουνοπλαγιάς, Αμπελακίων, Γαρδικίου, Ζωοδόχου, καθώς και στις ενεργοβόρες, μεγάλες πτηνοτροφικές κυρίως, επιχειρήσεις, όπως είχε ζητήσει ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στα στελέχη της ΔΕΔΕ, τόσο κατά την επίσκεψή τους στη ΒΙ.ΠΕ. πέρσι το Φεβρουάριο, όσο και πιο πρόσφατα, σε ενημερωτική εκδήλωση στα Γιάννενα.
Ταυτόχρονα, ο κ. Πλιάκος ανακοίνωσε πως, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τη ΔΕΔΑ, προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες της επιχείρησης και ταυτόχρονα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο και να συνδέσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους με το φυσικό αέριο.

Σχετικά άρθρα

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση

Επαναφορά της πρότασης για μέτρα στήριξης των καφενείων