ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προγραμματισμός για τέσσερα νέα υπαίθρια αθλητικά πάρκα

Στη δημιουργία τεσσάρων νέων υπαίθριων αθλητικών πάρκων σε δημοτικές ενότητες πρόκειται να προχωρήσει η δημοτική αρχή, μετά τα αθλητικά πάρκα στην παραλίμνια περιοχή, στον Κατσικά, στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, στη Δροσιά και στο Πέραμα.

«Η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και να συμπεριληφθεί στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Τσόλης, σημειώνοντας την καθολική ανταπόκριση που έτυχαν τα αθλητικά πάρκα από τους συμπολίτες, που αθλούνται δωρεάν, όλες τις ώρες της ημέρας.
Μεγάλη είναι η προσπάθεια και για την αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, κάτι που αποτυπώνει η υπογραφή των συμβάσεων για το αθλητικό κέντρο Καρδαμιτσίων και των γηπέδων 5Χ5 σε Κρανούλα, Κουτσελιό και Λογγάδες, η εξέλιξη της εργολαβίας των γηπέδων ποδοσφαίρου στα Σεισμόπληκτα και το Νεοχωρόπουλο με φυσικό χλοοτάπητα, η σύμβαση για παρεμβάσεις στα αποδυτήρια του γηπέδου του Κατσικά, η ανακατασκευή ενός εγκαταλελειμμένου από πολλά χρόνια γηπέδου μπάσκετ στην Ανθούπολη και οι αθλητικές δράσεις που έγιναν με την συνεργασία της «Μεταδρασης».
Ως απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος του Δήμου Ιωαννιτών για τον αθλητισμό, παρουσιάζεται και η οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων με συνολικό ποσό επιχορήγησης 43.000 ευρώ, η οικονομική στήριξη αθλητικών διοργανώσεων με 71.400 ευρώ, ενώ, μέσω του Πνευματικού Κέντρου, διατέθηκαν 9.400 ευρώ για μετάλλια, κύπελλα και διπλώματα σε αθλητικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Τσόλης ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα, τον αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο, τον γενικό γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφο, τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Βασίλη Γιαννάκη και τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών Βαγγέλη Παλατζίδη και Μαρίνα Μπέλλου για την αμέριστη βοήθειά τους.

Σχετικά άρθρα

Με 617 υιοθεσίες αδέσποτων έκλεισε το 2022

Χτίζοντας σχέσεις μέσω του αθλητισμού

«Επιδημία απανθρωπιάς» οι εγκαταλείψεις κουταβιών