ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία στα Γιάννενα, ανοιχτοί οι παιδικοί

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών, ενώ αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.

Η απόφαση για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελήφθη από την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, μετά από εισήγηση του δήμου, καθώς με βάση το Προεδρικό Διάταγμα οι δήμοι μπορούν να αποφασίζουν μόνο για τρεις συνεχόμενες ημέρες διακοπής λειτουργίας των μαθημάτων.
Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, δε θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και τα σχολεία στους δήμους Ζαγορίου, Μετσόβου και Δωδώνης, ενώ στον δήμο Πωγωνίου κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου, όπως και στον δήμο Ζίτσας τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Βουτσαρά, Ζίτσας, Βουνοπλαγιάς και Αγίου Ιωάννη.
Την απόφαση να μη λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία έλαβε και ο δήμος Κόνιτσας, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, με τις αποφάσεις σε αυτές τις περιπτώσεις να λαμβάνονται από τις δημοτικές αρχές, με δεδομένο πως τα μαθήματα μέχρι χθες είχαν διακοπεί μόνο για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών

«Μουδιασμένη» η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

Παιδείας το ανάγνωσμα

Ηπειρωτικός Αγών