ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου οι πτήσεις Ιωάννινα – Ηράκλειο

Τη διαβεβαίωση ότι προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία για την αεροπορική γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο, παρέχει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας ουσιαστικά στην ανησυχία που εκφράστηκε από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Ωστόσο, ο χρόνος έναρξης των πτήσεων δεν είναι σαφής, με τον κ. Καλογιάννη να αναφέρει ότι η η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της εκχώρησης είναι το αργότερο στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 και για τέσσερα έτη. «Το Υπουργείο Υποδομών επρόκειτο να αποστείλει χθες στις Βρυξέλλες τον σχετικό φάκελο, όπως με ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Μεταφορών. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα είμαι στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας”, θα επισκεφθώ την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση της διαδικασίας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που προκύπτει από τη σχετική ενημέρωση, την οποία είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων, αφορά τις τιμές των εισιτηρίων. Η τιμή απλής διαδρομής οικονομικής θέσης δε θα υπερβαίνει τα 76 ευρώ τη χαμηλή περίοδο (Νοέμβριο – Μάρτιο), τα 80 ευρώ τη μέση περίοδο (Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος) και τα 104 ευρώ την υψηλή θερινή περίοδο (Ιούνιος – Σεπτέμβριος), τιμές, οι οποίες θα παραμένουν σταθερές για όλη τη διάρκεια της Σύμβασης.
Όπως έχει ανακοινωθεί, μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας θα διασφαλιστούν:
– Τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο.
– Τέσσερις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο.
– Έξι πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο.

Σχετικά άρθρα

Διαβεβαιώσεις Κ. Τασούλα για την σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο

Γεωργία Χαλάτση

«Καμπανάκι» με διπλή ανάγνωση για το Πάρκο Τεχνολογίας

Συντονισμένη πίεση για επαναπροκήρυξη της άγονης γραμμής