ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Η «φωνή» των Κέντρων Πρόληψης το ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.

Στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης - υλοποίησης και αξιολόγησης των προγραμμάτων πρόληψης, που υλοποιούν τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας, συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου των Διοικήσεων των Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.) κατά των εξαρτήσεων Στέφανος Τζιμογιάννης.

Ο κ. Τζιμογιάννης ανάπτυξε, με κάθε λεπτομέρεια, τις θέσεις του Πανελλαδικού Δικτύου για όλα τα θέματα που απασχολούν τα Κέντρα Πρόληψης, όπως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, η στελέχωσή τους με προσωπικό, ο ενιαίος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας τους, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, τα ταμειακά διαθέσιμα, η συνεργασία διοικήσεων-εργαζομένων κ.ά.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης είναι το όργανο, στο οποίο λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τα Κέντρα Πρόληψης και στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. «Η συμμετοχή του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Υπουργείου Υγείας, σηματοδοτεί την αναγνώριση του θεσμικού του ρόλου, καθώς και την καθιέρωσή του ως ενός αξιόπιστου εκφραστή στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.
Στο μεταξύ, συνήλθε στη Θεσσαλονίκη το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου των Διοικήσεων των Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.) κατά των εξαρτήσεων, που εποπτεύονται και ελέγχονται από τον ΟΚΑΝΑ. Το Δ.Σ. συνεδρίασε, σύσσωμο, με πλήρη απαρτία (11 στα 11 μέλη). Ενέκρινε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό των δράσεων του 2022, καθώς και τον προγραμματισμό του 2023.
Με την ευκαιρία, το Δ.Σ. έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Σχετικά άρθρα

Στ. Τζιμογιάννης: «Υπερίσχυσαν ο κομματισμός και οι προσωπικές φιλοδοξίες»

Μία ακόμη φωνή για τη διατήρηση των Κέντρων Πρόληψης

Στ. Τζιμογιάννης: «Η πρόληψη μας αφορά όλους»