ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινούν οι «Ψηφιακές γωνιές» στα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ

«Ψηφιακές γωνιές» αποκτούν από σήμερα τα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων».

Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί ήδη στα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ, ενώ τέσσερις εκπαιδευτές θα αναλάβουν την ψηφιακή ενδυνάμωση των ατόμων τρίτης ηλικίας. Σε πρώτη φάση η εκπαίδευση θα αφορά όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ και στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει όποιος ηλικιωμένος ενδιαφέρεται. Οι «Ψηφιακές Γωνιές» θα λειτουργήσουν για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του και έχει στόχο να αποτελέσει ένα σημαντικό και φιλόδοξο πιλοτικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και υποστήριξης σε θέματα πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες, σε ηλικιωμένους δημότες (κυρίως 65+) του Δήμου.
«Πρόκειται για μία δράση με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 65 ετών με σκοπό την επιμόρφωσή τους σε βασικές ψηφιακές τεχνολογίες και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων. Ο Δήμος μας θεωρεί ότι η δράση αυτή θα πρέπει να είναι συνεχής, ώστε να καλυφθεί το ψηφιακό χάσμα που παρατηρείται στα άτομα της τρίτης ηλικίας, όπου παρατηρείται χαμηλό ποσοστό ψηφιακής συμμετοχής, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ενταχθούν στη σύγχρονη πραγματικότητα και να χρήζουν “ψηφιακής βοήθειας”», είχε τονίσει ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης Φώτης Βάββας τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) και του Δήμου Ιωαννιτών.
«Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που θα αναπτύξουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Η ψηφιακή επιμόρφωση των ηλικιωμένων ήταν κάτι που μας είχε απασχολήσει από την αρχή της θητείας μας. Τώρα θα μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες αυτές με τον εξοπλισμό και τους εκπαιδευτές σε όλα τα ΚΑΠΗ. Και μόνο αν καταφέρουμε οι ηλικιωμένοι να μην περιμένουν στις ουρές των τραπεζών θα είναι πολύ μεγάλο όφελος»., είχε αναφέρει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εισφοράς, τέλος τα κουπόνια στα ΚΑΠΗ

Αποστόλης Τζελέτας

«Ψηφιακές Γωνιές» και για μη μέλη των ΚΑΠΗ

«Ψηφιακές Γωνιές» και για μη μέλη των ΚΑΠΗ