ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόταση για 15 ασθενοφόρα από το νέο ΕΣΠΑ

Κυρίως στα όσα ήδη έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό, εστιάζεται η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στις ερωτήσεις, που είχε υποβάλει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, κατόπιν συνεργασίας που είχε με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, η κ. Γκάγκα σημειώνει ότι πέραν των 282 υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην έδρα του παραρτήματος και στους τομείς ευθύνης – δράσης του, τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, έχουν προσληφθεί 53 επικουρικοί υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου, με τους οκτώ από αυτούς να έχουν προσληφθεί για την κάλυψη αναγκών του Τομέα Ιωαννίνων. Επίσης, δίνεται η διαβεβαίωση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση με περαιτέρω προσωπικό (μόνιμο και επικουρικό), ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του και να επιτυγχάνεται η κάλυψη των αναγκών.
Αναφορικά με τον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ και τον προγραμματισμό για προμήθεια νέων ασθενοφόρων, αναφέρεται ότι το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων εξοπλίστηκε με έντεκα ασθενοφόρα τύπου Mercedes το 2016 καθώς και με τέσσερα ασθενοφόρα Peugeot από την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» το 2018. Επίσης, από την Διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει κατατεθεί πρόταση στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια 15 ασθενοφόρων από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, η οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία.»
Ο Σταύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τον διευθυντή Μ. Τσοβίλη και τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για την απάντηση της Υπουργού.

Σχετικά άρθρα

Ο ενιαίος συντονισμός έχει και απαιτήσεις

Γεωργία Χαλάτση

Και εντός και εκτός πόλης το ΕΚΑΒ

«Επικίνδυνες οι λύσεις της ΝΔ για το ΕΚΑΒ»