ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενισχυμένες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο

Ενισχυμένες βγήκαν από τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με την παράταξη «Εργατική Συσπείρωση» να διατηρεί τα ηνία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών των αντιπροσώπων, η «Εργατική Συσπείρωση» έλαβε 58 ψήφους έναντι 55 στις προηγούμενες εκλογές, ποσοστό 60%, και εξέλεξε οκτώ από τα 13 μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Η «Δημοκρατική συνεργασία», που πρόσκειται σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, έλαβε 25 ψήφους και τρεις έδρες, η παράταξη ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε επτά ψήφους και μία έδρα, όπως και η «Ταξική Ενότητα» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
«Το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του, στον δρόμο της σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την υπεράσπιση της εργατικής λαϊκής οικογένειας, τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα προστασίας της υγείας, ενάντια στην ακρίβεια, στους πλειστηριασμούς και σε κάθε σχεδιασμό του κεφαλαίου. Δεν πέρασε η προσπάθεια της εργοδοσίας να παρέμβει και να νοθεύσει τα αποτελέσματα, παρ όλες τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τις παρεμβάσεις των δικαστηρίων ενάντια στις αποφάσεις του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων», σημειώνει η «Εργατική Συσπείρωση» σε ανακοίνωση, απαντώντας στην προσφυγή της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», ώστε να μην αποκλειστούν αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
«Οι περίεργες συνδιαλλαγές και η ανάσυρση δυνάμεων, που αποδεδειγμένα έχουν συνεργαστεί με την εργοδοσία, θα σημάνει και ανάσυρση όλων των μεθόδων για να μπει εμπόδιο στη δράση του Εργατικού Κέντρου, που είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας. Οι χιλιάδες ψηφίσαντες του ταξικού ψηφοδελτίου στα σωματεία του Εργατικού Κέντρου και η αύξηση σε ψήφους στις εκλογές για τη νέα διοίκηση, αλλά και η πιο ορμητική δράση μέσα στους χώρους δουλειάς αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για να δοθεί ανάσα στην πάλη του λαού για να περάσει στην αντεπίθεση το εργατικό λαϊκό κίνημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Σε χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Εργατικού Κέντρο

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο