ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και επίσημα η ανακοίνωση του «ασημένιου» βραβείου

Και επίσημα ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών το «ασημένιο» βραβείο στον θεσμό των Best City Awards 2023, που κέρδισε η πρόταση που είχε υποβάλλει για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών βραβεύτηκε στην Ενότητα 1 «Liveable City, 1.1 Υποδομές & Αστική ανάπλαση/Urban development, 1.1.1 Έργα ανάπλασης». «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την επιβράβευση του έργου “Πάρκο Πολιτισμού” στην ενότητα Liveable City. Τα βραβεία Best City Awards αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τους Δήμους, ώστε να ανταλλάξουν και να αναδείξουν καλές πρακτικές», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, υπογραμμίζοντας ότι η μετατροπή του Κάστρου σε ένα ανοιχτό πάρκο πολιτισμού αποτελεί παράμετρο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ιωαννιτών.
«Με τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που εξελίσσονται και όσες έχουν προγραμματιστεί, θα επιτευχθεί η λειτουργική ενοποίηση του χώρου, θα αναδειχθούν τα μνημεία και θα αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος. Μέσω όλων των παρεμβάσεων θα επιτευχθεί η ενιαία προβολή της περιοχής του Κάστρου των Ιωαννίνων ως εμβληματικού μνημειακού συνόλου της πόλης», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών