Η φωτογραφία είναι από το drone photography
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.
Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Κλειστοί λόγω του παγετού θα παραμείνουν και οι περιφερειακοί παιδικοί σταθμοί Σταυρακίου, Αμπελιάς,  Δροσοχωρίου, Λογγάδων και Αμφιθέας, καθώς και ο 7ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κουτσελιού και ο 13oς Βρεφονηπιακός Σταθμός Κατσικάς. Οι υπόλοιποι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον αντίποδα, κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στον δήμο Πωγωνίου (πλην του Δημοτικού Σχολείου Κεφαλοβρύσου και του Παιδικού Σταθμού στο ίδιο χωριό) και στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ενώ μία ώρα αργότερα θα πάνε τα παιδιά στα σχολεία της Κόνιτσας.

Τέλος, μετά από εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρταίων, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και την  Τετάρτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στις Τ.Κ. Αμμοτόπου, Κορφοβουνίου και Ροδαυγής, λόγω του πάγου που υπάρχει στα προαύλια των σχολείων.

Κανονικά θα λειτουργήσει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς οι δρόμοι στην Πανεπιστημιούπολη είναι ανοιχτοί, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην μετακίνηση.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι