ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Πωγωνίου – Κοπή πίτας στην ιστορική έδρα με προσδοκίες για το 2023

Με ευχές για μία χρονιά με υγεία, παγκόσμια ειρήνη και ευτυχία συνοδεύτηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δελβινάκι, ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου.

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή, που αποτελεί πλέον θεσμό και την οποία τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας.
Αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο Δελβινακίου σε μία εκδήλωση που θύμισε στιγμές από το παρελθόν καθώς τα δύο τελευταία χρόνια η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεπε τις συναθροίσεις.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ευχήθηκε το 2023 να φέρει ομόνοια και προκοπή, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του Πωγωνίου. «Για τον Δήμο Πωγωνίου το 2023 θα είναι έτος δημιουργικών αλλαγών, στο κέντρο των οποίων θα βρίσκονται οι δημότες. Όλοι μαζί δρομολογούμε εξελίξεις, που θα φέρουν το Πωγώνι στη θέση που του αξίζει», σημείωσε, εκφράζοντας τη χαρά του που μετά από διακοπή δύο ετών ξαναπραγματοποιείται κοπή πίτας στο Δελβινάκι.
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δελβινακίου Νίκος Γαλίτσης ευχήθηκε υγεία και προκοπή σε όλους τους δημότες και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία. «Όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε μαζί για το καλό της περιοχής μας, έτσι ακούραστα θα συνεχίσουμε και το 2023. Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους», τόνισε.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Νικόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Γρηγόρης Άρμπιρος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Δελβινακίου Γιώργος Τσώνης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αριστοτέλης Βίλλης, Αναστάσιος Γιούνης και Στυλιανός Κουκουλάρης. Την εκδήλωση εμπλούτισε η κομπανία των Βασίλη Δάκα και Σπύρου Γκουγιάνου.
Το φλουρί κέρδισε ο νεαρός Θωμάς Χήτος, ενώ δώρα μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά του Δελβινακίου.

Σχετικά άρθρα

Με πανηγυρικό τρόπο η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης

Έτοιμος για τις αυξημένες ευθύνες ο Δήμος Πωγωνίου

Ηπειρωτικός Αγών

Ολοκληρώνεται η αδελφοποίηση των Δήμων Πωγωνίου και Αγίας Νάπας