Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Αψήφησαν τον παγετό και βούτηξαν στην Παμβώτιδα

Με φόντο το λευκό τοπίο και σε συνθήκες παγετού πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στη λίμνη Παμβώτιδα.

Δεκατέσσερις κολυμβητές αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά, με τον «παλαίμαχο» του εθίμου Γιώργο Γιαννίκο να είναι αυτός, που έπιασε πρώτος τον σταυρό, καθώς οι υπόλοιποι 13 του έδωσαν ένα αβαντάζ, βουτώντας με καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων από το καραβάκι.
Η επιλογή τους δεν ήταν τυχαία, καθώς με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τον Γιώργο Γιαννίκο, ο οποίος συμπλήρωσε κατά δήλωσή του 50 χρόνια, που βουτάει στη λίμνη, και για τον λόγο αυτό του απονεμήθηκαν και τιμητικές πλακέτες. Μάλιστα, υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να βουτά στη λίμνη την ημέρα των Θεοφανείων, «τουλάχιστον άλλες δέκα φορές». Ο κ. Γιαννίκος αφιέρωσε τη… νίκη του στη σύζυγό του, που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου, και σε όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, σε όσους βούτηξαν μαζί του, χαρακτηρίζοντάς τους «ήρωες», στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στο Μάτι, στους δρομείς της πόλης και στο 4ο ΚΑΠΗ του Κάστρου.
Στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου.

Σχετικά άρθρα

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα

Ο Δήμος Ιωαννιτών τίμησε τον Γιώργο Γιαννίκο

Αγιασμός και με συμβολικό χαρακτήρα στη γέφυρα Πλάκας