ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς δημοπράτηση η Ποδηλατική Ιόνια Διαδρομή

Έναν κατάλογο με σημαντικά έργα υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκ. ευρώ, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, περιελάμβαναν οι αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση.

Το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό, αλλά και ως αναπτυξιακή υποδομή, είναι το έργο κατασκευής της κύριας διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή), για το οποίο εγκρίθηκε η δημοπράτηση με προϋπολογισμό 3.661.904,95 ευρώ. Συνάρτηση του συγκεκριμένου έργου είναι και η δημοπράτηση του έργου «Λύσεις καινοτομίας κύριας διαδρομής ποδηλατοδρόμου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)» με προϋπολογισμό 266.476 ευρώ.
Εκτός αυτών, αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την ασφαλτόστρωση – διαγράμμιση τμήματος της 2ης και 4ης επαρχιακής οδού. καθώς και της εθνικής οδού 19 Αρχαγγέλου – Νεράιδας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.
Επίσης, εγκρίθηκε η δημοπράτηση της αποκατάστασης βατότητας οδού περιοχής Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας (99.200 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας προς παραγωγικές μονάδες περιοχής Κερασώνα Πρέβεζας (148.800 ευρώ), καθώς και της τεχνικής υποστήριξης κατά τη φάση εκπόνησης μελετών (αρχιτεκτονικά, στατικά και Η/Μ) και των τευχών δημοπράτησης για το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας (74.400 ευρώ). Η μελέτη, όπως είπε ο περιφερειάρχης, αφορά τα κτίρια Διοίκησης, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα του Κάστρου θα απαιτηθεί νέα μελέτη, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΚΑΣ.

Ανάδοχος για το αντλιοστάσιο Βίγλας

Ένα ακόμη έργο βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στην Π.Ε. Άρτας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου Βίγλας ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ, του οποίου η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ως ανάδοχο τον Κων. Τσιρώνη.

Έργα πολιτισμού

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις και για τρία έργα συντήρησης – αποκατάστασης ιερών ναών, προχωρώντας στην ανάδειξη των αναδόχων σε δύο εξ αυτών.
Για την αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας (Εικονίσματα) Μεγάλου Γαρδικίου (80.000 ευρώ με ΦΠΑ) ανάδοχος αναδείχθηκε η Γ. Ζιώγος και ΣΙΑ Ο.Ε. και για την επισκευή στέγης Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πηγής Κόνιτσας (40.000 ευρώ με ΦΠΑ) ο Γ. Ντάφλης.
Εγκρίθηκε, επίσης, η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χουλιαράδων» (110.000 ευρώ).

Έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου

Η Ο.Ε. ενέκρινε, τέλος, τις διαδικασίες δημοπράτησης της βελτίωσης Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (248.000 ευρώ), της αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου προς Συρράκο (250.000 ευρώ), της άμεσης αντιμετώπισης κατολίσθησης εντός του οικισμού Λάβδανης επί του επαρχιακού δικτύου (120.000 ευρώ) και της αποκατάστασης κατολίσθησης και προστασίας οικίας στην Τ.Κ. Μαυρονόρος Πωγωνίου (74.400 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Μεγάλες προσδοκίες από την Ποδηλατική Ιόνια Διαδρομή